Азаров розповів полякам, що українці вважають правомірним засудження Тимошенко

Поділитися

Більшість громадян України вважають правомірним засудження екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко і не будуть через її справу протестувати під час фіналу чемпіонату Європи з футболу, який пройде в Україні у червні.

Таку думку висловив глава українського уряду Микола Азаров в інтерв'ю Polskie Radio.

«Під колонією з плакатами стоять 15-20 осіб - хіба це протест? Народ України розуміє, що провина Тимошенко абсолютно очевидна, що ми сьогодні, завдяки контрактам Ю.Тимошенко, купуємо газ у Росії вдвічі дорожче, ніж Німеччина», - сказав Азаров, який очолив уряд після відставки Тимошенко у березні 2010 року.

Чинний глава уряду зазначив, що власне через такий дорогий газ влада змушена підвищувати тарифи і ціни в Україні, зауваживши, що це також негативно впливає на всю українську економіку.

«І тому я на 100% переконаний, що жодних протестів не буде», - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року київський суд засудив Тимошенко до семи років ув'язнення за перевищення повноважень під час підписання газового контракту з Росією в січні 2009 року.

Тимошенко відкидає висунуті їй звинувачення, називаючи справу проти неї «політичною вендетою» свого суперника на президентських виборах Віктора Януковича.

Європейський союз також розглядає тюремний термін Тимошенко як політично мотивований.

Зокрема, Європейський парламент закликав українську владу звільнити «ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами». «ЄП знову заявляє про свою стурбованість з приводу судових процесів проти колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників уряду, які не були проведені відповідно до європейських стандартів - справедливо, неупереджено, прозоро і незалежно. Європарламент закликає до негайного звільнення всіх ув'язнених, засуджених за політичними мотивами, у тому числі лідерів опозиції», - сказано в резолюції, прийнятій 24 травня. !zn

Читайте також:

Більшість уболівальників вірять у готовність України прийняти Євро-2012

Азаров заявив, що бойкот Євро-2012 уже позначився на притоці туристів

В Україні чекають на Євро-2012 і Путіна, і Медвєдєва

Євросоюз відклав офіційний бойкот Євро-2012 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі