Азаров розкритикував депутатів за бійки і покликав опозицію на переговори

Поділитися
Азаров розкритикував депутатів за бійки і покликав опозицію на переговори
Прем'єр-міністр закликав шукати компроміси і висловив переконання, що Верховна Рада "продемонструвала, що може приймати змістовні рішення".

Прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував методи "силового вирішення питань" у Верховній Раді і повідомив, що запросив опозицію на переговори для пошуку компромісів в інтересах України.

"Вчора я офіційно запросив опозицію до переговорів з принципових питань порядку денного розвитку країни в дуже непростих умовах", - сказав Азаров на засіданні Кабміну у п'ятницю, 14 грудня.

Він уточнив, що необхідно проаналізувати питання поліпшення умов членства України у СОТ, відносини до Митного союзу, співпрацю з МВФ.

"І знайти компроміси в цих питаннях за однієї умови - компроміс повинен бути в інтересах України. Без популізму і шуму", - зазначив Азаров.

Він повторив, що, на його думку, напередодні у Верховній Раді "після досить важких і неоднозначних дебатів намітився дуже важливий компроміс".

"Верховна Рада продемонструвала, що може приймати змістовні конструктивні рішення, спрямовані на забезпечення стабільності і розвитку держави. Переконаний: відповідальність перед народом України дозволить цей компроміс закріпити і продовжити подальшу роботу. Ми зробимо для цього все необхідне", - сказав Азаров.

У той же час він підкреслив, що за перші два дні роботи парламенту 7-го скликання "намітилася неприйнятна тенденція вирішувати питання силовими методами".

"Кілька разів дебати переходили у фізичне, навіть агресивне протистояння, що неприпустимо для законодавчого органу цивілізованої країни. Невже комусь може сподобатися, що в новинах усіх телеканалів світу через це Україна поставала в негарному світлі?", - запитав Азаров.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 13 грудня, підтримала пропозицію президента Віктора Януковича призначити Миколу Азарова на посаду прем'єр-міністра. Незабаром після цього глава держави підписав відповідний указ. !zn

Читайте також:

Другий день роботи нової Ради розпочався з великої бійки (ВІДЕО)

Азаров погодився покращувати свою українську мову разом з Фаріон

Янукович назвав ситуацію в країні складною, «незважаючи на досягнуті результати»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі