Азаров впевнений у підписанні асоціації з ЄС в 2013 році

Поділитися
Прем'єр-міністр Микола Азаров не сумнівається, що Угода про асоціацію України з Євросоюзом буде підписана вже в наступному році, незважаючи на існуючі проблеми.

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде підписана в 2013 році.

"Ми зробили історичний крок до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, і в березні парафували його політичну частину і погодили з партнерами план дій асоціації. І я впевнений, що в наступному році Угоду буде підписано", - сказав Азаров, відкриваючи засідання уряду 26 грудня.

Нагадаємо, що у грудні 2011 року на саміті у Києві лідери Євросоюзу відмовилися підписувати Угоду про асоціацію через проблеми з демократією в Україні.

У даний час в Євросоюзі сподіваються, що підписання стане можливим у листопаді 2013 року, проте для цього Україна має виконати кілька умов: припинити вибіркове правосуддя і провести реформи, закладені в порядку денному асоціації.

Окрім того, поставити хрест на асоціації з ЄС може зближення України з Митним союзом. Нещодавно Єврокомісія заявила, що навіть часткова участь України в МС несумісна з подальшою євроінтеграцією. У той же час, український уряд поки продовжує наполягати на можливості знайти компроміс у взаємовідносинах і з ЄС, і з МС. !zn

Читайте також:

Азаров хоче взаємодіяти і з Митним союзом, і з ЄС

ЄС підпише асоціацію, як тільки українська влада припинить політичні переслідування

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого

Євросоюз чекає від України прогресу в правосудді, виборах та реформах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі