Балога балотуватиметься по мажоритарці в Закарпатті

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віктор Балога піде на вибори по мажоритарці, участь партії «Єдиний центр» поки під питанням.

Міністр надзвичайних ситуацій, один з лідерів партії Єдиний центр Віктор Балога заявив, що балотуватиметься на виборах до Верховної Ради України в одному з округів Закарпатської області.

«Я щиро кажу про те, що я збираюся висувати свою кандидатуру на виборах в одному з округів Закарпатської області», - сказав він в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 3 лютого.

В.Балога також заявив, що президент України Віктор Янукович не вказує, чи йти посадовим особам балотуватися на парламентських виборах. Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив: «Я більш ніж упевнений, що немає таких вказівок з боку адміністрації президента ... І якщо говорити про мене, то мені таких вказівок ніхто не давав».

Говорячи про те, чи братиме участь Єдиний центр у парламентських виборах восени 2012 року, В.Балога, повідомив, що партія визначиться на з'їзді. Він додав, що для партії важливим є «питання не участі, а питання результату, і якщо ми не матимемо довіри від українських виборців, то ми будемо висувати свої кандидатури тільки по мажоритарці». При цьому додав, що якщо партія отримає підтримку, то він готовий очолити список партії.

Водночас В.Балога не виключає, що буде переглянута норма про можливість одночасного балотування кандидата і по мажоритарному округу, і за списком партії. Він зазначив: «Чесно кажучи, у мене є сумніви в конституційності права висування і за списком, і за мажоритаркою, і я думаю, ще буде якась розв'язка в цьому напрямі, і відповідні конституційні органи на це дадуть відповідь».

Відповідаючи на питання про можливість загального списку Партії регіонів і Єдиного центру на парламентських виборах, В.Балога зазначив, що «поки ми на цю тему ні з ким не розмовляли ... Але коли виникнуть ці питання і будуть розмови, я вважаю, що заради результату ми можемо вести на цю тему розмову».

Водночас він підкреслив, що «для нас основна мотивація не те, хто з ким буде об'єднуватись, а щоб Захід визнав ці вибори як такі, що відбулися і були легітимними». «Це - головне», - сказав він. !zn

Читайте також

Більшість бізнесменів підуть на вибори по мажоритарці - так дешевше

Лавринович запропонував ліквідувати відомство Балоги

Балога: Після об'єднання МВС і МНС головне, щоб структура не залишилася «совковою»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі