Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови

Поділитися
Балога пропонує штрафувати депутатів за незнання української мови
Депутат Верховної ради Віктор Балога (позафракційний) запропонував ввести штрафи для державних службовців за незнання української мови. Він вважає, що українці з інтересом подивилися б, «як чиновники і народні депутати складають іспит на знання державної мови».

Колишній глава МНС, депутат Ради Віктор Балога виступає за штрафування чиновників, що використовують у своїх виступах не українську мову. Про це він написав у своєму Facebook, коментуючи новину про введення таких штрафів у Киргизстані.

«Подивіться, що навіть у пострадянській Азії захищають державну мову. А в нашій європейській країні всяке сміття принципово говорить у парламенті іноземною. Впевнений, якби за кожен виступ треба було платити штраф - кількість «принципових» у Верховній Раді зменшилася б у рази», - вважає він.

При цьому Балога згадав «вчорашні події у Верховній Раді», очевидно, маючи на увазі виступи деяких депутатів російською мовою, зокрема, регіонала Вадима Колесніченка, який з трибуни парламенту заявив, що закон дозволяє депутатам говорити вісімнадцяти мовами. Ця промова Колесніченко викликала чергову спробу застосування сили з боку депутатів від «Свободи».

Балога також заявив, що українці з інтересом подивилися б, «як деякі чиновники і народні депутати складають іспит на знання державної мови».

Нагадаємо, 13 грудня, депутат від «Свободи» Ірина Фаріон, коментуючи мову виступу Миколи Азарова з трибуни Ради, допустила, що той є або політично упередженим, або розумово відсталим. У відповідь Азаров заявив, що готовий разом з нею «покращувати» українську мову.

Читайте також:

Азаров погодився покращувати свою українську мову разом з Фаріон

Азаров пояснив, як в Україні не утискають українську мову

Суд захистив Колесніченка, який назвав галицький діалект «відрижкою»

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі