"Батьківщина" готує позови до іноземних судів до прокурорів, що переслідували опозицію

Поділитися
© uefa
"Батьківщина" готує позови до іноземних судів до прокурорів, які «фабрикували» кримінальні справи проти членів опозиції. Арсен Аваков заявив, що вже працює в цьому напрямку в Італії, оскільки європейські закони дозволяють звертатися з такими позовами.

Керівництво партії "Батьківщина" готує позови до прокурорів, які "фабрикували" кримінальні справи проти членів опозиції, заявив екс-глава Харківської області, голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Керівництво партії "Батьківщина" підготувало низку таких позовів. Вони будуть подані до іноземних судів з тієї простої причини, що до українських судів немає жодної довіри не тільки в опозиції, але і в жодної розсудливої розумної людини в Україні", - сказав Аваков в ефірі російської служби "Радіо Свобода" по телефону з Італії.

Він додав, що вже працює в цьому напрямку в Італії, оскільки європейські закони дозволяють звертатися з такими конкретними позовами.

Як повідомлялося, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням та зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Фрозіноне (Італія). У зв'язку з цим керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його.

12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти, але рішення про екстрадицію ще не прийнято. Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004 по лютий 2010 року. !zn

Читайте також:

Європейський суд анонсував публічне слухання скарги Тимошенко

В Євросоюзі констатували системний характер відходу України від європейських цінностей


Американські юристи візьмуть з Мін'юсту $ 12 тис. за справу Тимошенко, «щоб на квитки вистачило»

Євросуд визнав арешт Луценка незаконним

Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції Авакова в Україну (документ)

Апеляційний суд відмовився скасувати порушення кримінальної справи стосовно Авакова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі