«Батьківщина» і «Народна самооборона» підуть на вибори єдиним списком

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Партія «Батьківщина» і партія «Народна самооборона» сформують єдиний список кандидатів у депутати на парламентських виборах в 2012 році.

«Виходячи з чинного законодавства, ми не можемо зробити блок. Це може бути тільки партійний список. Ми будемо шукати механізми, щоб бути в єдиному списку», - прокоментував у середу, 28 грудня, журналістам віце-спікер парламенту Микола Томенко об'єднання партій «Батьківщина» і «Народна самооборона».

«Ми йдемо двома паралельними шляхами. Партії «Свобода» і «Фронт змін» готові з нами домовлятися по мажоритарних округах, але не готові формувати єдиний партійний список. Тому ми йдемо від простого до складного. З цими політичними силами ми домовляємося і працюємо над програмою мінімум - формуємо єдиний список в мажоритарних округах. А з тими політичними силами, які готові йти на об'єднання в рамках одного партійного списку, ми йдемо», - додав він.

«Це означає, що сьогодні ми підпишемо документ, або заявимо про спільну діяльність з партією «Народна самооборона», і це означатиме, що представники «Народної самооборони» і представники «Батьківщини» будуть в єдиному партійному списку», - сказав М.Томенко.

Віце-спікер висловив сподівання на те, що в такому єдиному партійному списку будуть і колеги з опозиції.

При цьому М.Томенко додав, що наразі складно говорити про те, які ще опозиційні політичні сили можуть приєднатися до ініціативи із об'єднання «Батьківщини» і «Народної самооборони».

«Які будуть ще партії, зараз сказати складно», - сказав він.

Нагадаємо, що влада утримує лідерів цих політичних сил у в'язниці. Юлія Тимошенко перебуває в Лук'янівському СІЗО з 5 серпня, а Юрій Луценко - з 27 грудня 2010 року.

Нагадаємо, що «Народна самооборона» йшла на парламентські вибори 2007 року у складі блоку «Наша Україна - Народна самооборона». Вибори виграли БЮТ і НУНС, сформувавши парламентську коаліцію.

Згідно з новим законом, участь блоків на виборах заборонено.

За даними останніх соцопитувань, рейтинг «Батьківщини» - 21%, «Народної самооборони» - менше 1%.

Як повідомлялося, раніше про спільні зусилля на парламентських виборах 2012 року заявили «Фронт змін» і «За Україну», проте без формального об'єднання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі