«Батьківщина»: Кличко запропонував кандидатам-мажоритарникам розрахуватися на перший-другий

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© MaximShatrov / yvision.kz
«Батьківщина» була близька до домовленості з "УДАРом", однак Кличко висунув ідею "розрахуватися на перший-другий" - поділити мажоритарні округи за принципом парних і непарних, не спираючись на соціологію.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» і партія Віталія Кличка «УДАР» були близькі до досягнення домовленості про єдиних мажоритарних кандидатів у Києві. «Батьківщина» пропонувала поділити округи, спираючись на соціологію, а Кличко пропонував поділити за принципом парних і непарних. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів кандидат в народні депутати від Об'єднаної опозиції, учасник переговорів з «УДАРом» Микола Мартиненко.

«Майже прийшли до того, щоб поділити округи в Києві, бо соціологія показала рівні результати у багатьох округах ... Будь-який з кандидатів «Батьківщини» чи «УДАРу» вигравав у владі на чотирьох - 212, 213, 216 і 218. Не було сенсу когось знімати - виборці обрали б когось із них. Решта округів пропонували розділити і віддати перевагу більш сильному кандидатові», - повідомив Мартиненко.

- УДАР - «Батьківщина»: очна ставка

«Коли зайшли у глухий кут з формулами, Кличко запропонував розрахуватися на перший-другий. УДАР - парні округи, ми - непарні... Це означає, що треба було знімати, наприклад, Яворівського. В обхід соціології», - зазначив він.

«Ми наполягали: паралельне балотування на чотирьох округах, де наші кандидати можуть спокійно конкурувати і виграти. Залишалося сім, з них ми готові були поступитися "УДАР"у чотирма. Кличко вимагав п'ять. У підсумку в Києві все зависло. Нам поступилися там, де ми і так би виграли. Адже Володимир Ар'єв і Володимир Бондаренко і так лідери на своїх округах. «УДАР» знав, де його кандидати слабші - і не зняв», - заявив він.

Подробиці читайте в статті Інни Ведерникової «УДАР - «Батьківщина»: очна ставка» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

«УДАР» зневірився у створенні опозиційної більшості в новій Раді

Тягнибок вже назвав Кличка найбільшим розчаруванням виборів

«Батьківщина» і «Свобода» домовилися про створення коаліції

У БЮТ впевнені, що Кличко переплутав коаліційну угоду з пропозиціями від ПР і КПУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі