"Батьківщина" назвала провокацією української влади судові позови з РФ за боргами ЄЕСУ

Поділитися
© ukranews.com
В Об'єднаної опозиції процитували листи від Мін'юсту та Мінфіну уряду Азарова, в яких зазначено, що в Міністерства фінансів відсутня інформація про наявність будь-якої заборгованості корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ.

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" назвали повідомлення про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії спробою влади напередодні виборів очорнити ім'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Хочемо нагадати панові Януковичу як творцеві такого "свіжого" і "неординарного" піар-ходу, що його власний уряд в особі міністра юстиції Олександра Лавриновича вже неодноразово спростовував існування такого боргу", - йдеться в заяві Об'єднаної опозиції, оприлюдненій 7 вересня.

В Об'єднаної опозиції процитували листи від Міністерства юстиції і Міністерства фінансів уряду Миколи Азарова, в яких зазначено, що в Міністерства фінансів відсутня інформація про наявність будь-якої заборгованості корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони РФ.

В якості підтвердження "Батьківщина" надала копію листа Міністерства юстиції за підписом

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Соцмережі
міністра Лавриновича від 24 червня 2011 року і копію листа Міністерства фінансів від 16 червня 2011 року.


"Інакше, ніж як передвиборчу провокацію влади, сьогоднішню постанову Господарського суду Києва ми розглядати не можемо", - йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

- Росія через суд вимагала від України більше 3 мільярдів боргів ЄЕСУ


Як повідомлялося, міністерство оборони Російської Федерації звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн у

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Соцмережі
справі корпорації "Єдині Енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Про це йдеться в рішенні суду від 5 вересня 2012 року, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, російська сторона вимагає притягнути як відповідача, крім Кабінету міністрів України, Державну казначейську службу України.

ЄЕСУ в справі фігурує в якості третьої особи на стороні відповідача.

Один з районних судів Харкова розглядає справу за обвинуваченням Тимошенко в махінаціях в рамках корпорації ЄЕСУ, якою вона свого часу керувала.

У справі ЄЕСУ Тимошенко звинувачується за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 роках шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК), замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК), несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст27, ч.3 ст.212 КК), несплата прибуткового податку, (ч.3.ст.212 КК), вчинення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК).

Вчиненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більше $160 млн. Тимошенко звинувачується в тому, що вона, будучи керівником і фактичним власником корпорації ЄЕСУ, за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком вчинила замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн.

Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем'єром України Тимошенко збитків у 19,5 млн грн у справі ЄЕСУ. Генпрокурор Віктор Пшонка стверджує, що кримінальну справу проти Тимошенко щодо корпорації ЄЕСУ було незаконно закрито в 2005 році під тиском колишнього на той час президента країни Віктора Ющенка, відразу після призначення Тимошенко главою уряду. !zn

Читайте також:

ЄЕСУ завдала збитків державі на 30 мільйонів, - СБУ

Тимошенко знову відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ

Захист не виключила, що Тимошенко доставлять до суду по ЄЕСУ примусово

Піскуна можуть посадити, якщо Тимошенко визнають винною у справі ЄЕСУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі