«Батьківщина» поділилася рейтингом з Кличком і Тягнибоком

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Партія Кличка за останній місяць відібрала частину рейтингу у «Батьківщини», посиливши свої позиції і на Сході. Зріс також рейтинг «Свободи», яка тепер долає 5%-й бар'єр. Разом ці три партії випереджають провладні Партію регіонів і КПУ.

Опозиційні партії «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» отримають на парламентських виборах 40% голосів виборців, за Партію регіонів і КПУ готові голосувати 36%. Таким чином, опозиції дістанеться 119 депутатських мандатів, провладним партіям - 106. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Як зазначають соціологи, «протягом останніх декількох місяців сумарна підтримка провладних і опозиційних партій майже не змінюється, зміни відбуваються тільки всередині групи. Так, одночасно з падінням підтримки «Батьківщини», зросли рейтинги «УДАРу» і «Свободи». Аналогічно, падіння рейтингів Партії регіонів супроводжувалося зростанням підтримки комуністів».

За останній місяць дещо зменшилася підтримка Партії регіонів (з 26 до 23% від тих, хто має намір голосувати), але зросла у КПУ (з 11 до 13%). Партія регіонів має найбільшу підтримку на Донбасі (майже 50%) та Півдні - (майже 40%), КПУ - на Півдні і Сході.

Сильно додала у рейтингах партія «УДАР» (з 12 до 18%), паралельно зменшилась підтримка «Батьківщини» (з 23 до 17%). «УДАР» одночасно зі збільшенням рейтингів на Заході і в Центрі, розширив підтримку на Сході, Півдні та Донбасі. «Батьківщина», незважаючи на значні втрати, зберігає лідерство на Заході, однак в Центрі та на Півночі її наздогнав «УДАР» і навіть подекуди випередив у рейтингах.

Додала також і «Свобода», в результаті чого партія долає прохідний бар'єр з результатом 6%. Партія додала на Заході і Півночі, зокрема, в Києві.

Більше 50% опитаних, приймаючи рішення, за яку партію голосувати на парламентських виборах 2012 року, мають намір скоріше голосувати проти курсу президента Віктора Януковича, чверть - на підтримку курсу президента і ще чверть - не визначилися. Ці показники не змінюються протягом усього останнього року.

При цьому тільки 37% опитаних вірять, що після виборів 2012 року парламентську більшість сформують опозиційні президентові політичні сили, стільки ж (36%) - вірять, що більшість сформують пропрезидентські партії.

Нагадаємо, що парламентські вибори 28 жовтня пройдуть за змішаною системою: 225 депутатів будуть обиратися за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами.

Читайте також:

Майже 20% українців готові до масових протестів проти фальсифікації виборів

Міліція готується до акцій протесту після виборів

УДАР обігнав «Батьківщину» в передвиборчих перегонах

Тягнибок буде «гризтися» з владою за кожен вкрадений голос

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі