«Батьківщина» закликала уряд Італії та Інтерпол звільнити Авакова

Поділитися
© gooddays.ru
Однопартійці Авакова вказують на «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування екс-губернатора Харківщини.

Керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування Арсена Авакова і звільнити його.

З цієї ж причини «Батьківщина» просить італійський уряд також не надавати згоду на екстрадицію Авакова.

Як повідомляє прес-служба партії, у листах відзначається, що колишнього главу Харківської облдержадміністрації та керівника Харківської обласної партійної організації «Батьківщини» Арсена Авакова, «як і Юлію Тимошенко, Юрія Луценка і багатьох інших опозиційних лідерів, звинувачують за горезвісною статтею 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади та службових повноважень».

«Ця неконкретна стаття КК України .. використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування», - йдеться в листі Інтерполу та італійському уряду.

У партії «Батьківщина» відзначають, що уряди США, провідних європейських країн, а також європейські інституції неодноразово закликали українську владу змінити цю статтю Кримінального кодексу, а також забезпечити звільнення політв'язнів і їхню участь у парламентських виборах 2012 року.

Враховуючи це, керівництво «Батьківщини» просить Інтерпол «на підставі ст.ст. 2, 3 і 41 Статуту Міжнародної організації кримінальної поліції «Інтерпол» відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку, затримання та екстрадиції в Україну Авакова Арсена Борисовича як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування». !zn

Читайте також:

МВС: Арсена Авакова затримано в одній з країн Євросоюзу

Томенко заявив, що Авакову покинути Україну порадила «Батьківщина»

Аваков заперечує, що проти нього порушено кримінальну справу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі