«Батьківщина» вважає, що влада намагається залякати Турчинова напередодні виборів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У партії звинувачення на адресу Турчинова назвали черговою серією абсурду і політичних переслідувань, активізація яких пов'язана з початком парламентської виборчої кампанії і спробою влади зірвати об'єднання опозиційних сил.

Заяви Генеральної прокуратури України про перевірки діяльності першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова під час перебування головою Служби безпеки України спрямовані на залякування опозиціонера напередодні парламентської виборчої кампанії, вважають у цій політичній силі.

"Відразу після завершення прес-конференції Олександра Турчинова, на якій він викрив нові абсурдні звинувачення проти Юлії Тимошенко, сфальсифіковані Генпрокуратурою, чиновники ГПУ почали публічно погрожувати першому заступнику голови партії "Батьківщина" порушенням кримінальної справи", - йдеться в заяві партії, поширеній в четвер.

"Погрози і звинувачення на адресу Олександра Турчинова - це чергова серія абсурду і політичних переслідувань, активізація яких пов'язана з початком парламентської виборчої кампанії і спробою влади зірвати об'єднання опозиційних сил", - підкреслили у "Батьківщині".

У партії вважають, що журналісти заслуговують на квартири не менше, ніж депутати і чиновники. "Але, на превеликий жаль, Олександр Турчинов не мав такої можливості, і квартири видавалися на законних підставах тільки працівникам СБУ", - йдеться в повідомленні.

В "Батьківщині" вказали на те, що "пошуком компромату на Турчинова як голови СБУ займалися під час багатьох перевірок, ініційованих ще президентом Ющенком. Але всі ці перевірки не дали замовникам потрібного результату".

Як повідомлялося, 4 квітня начальник головного управління Генпрокуратури України з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись повідомив, що правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу, в якій вони просять притягнути Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом виділення їм квартир під час перебування головою Служби безпеки України.

5 квітня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що кримінальна справа проти першого заступника голови партії "Батьківщина" не порушувалася, а проходить перевірка заяви щодо нібито скоєних ним порушень.

Турчинов обіймав посаду голови СБУ з 4 лютого по 8 вересня 2005 року, він пішов у відставку після звільнення з посади прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Правоохоронці зайнялися перевіркою діяльності Турчинова під час перебування головою СБУ

Співдоповідач ПАРЄ: Суди над Тимошенко і Луценком справедливими не були

Турчинов вірить, що Тимошенко звільнять після виборів

Турчинов вдячний владі за перевірку опозиції на міцність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі