Білорусь не поверне послів країн ЄС через нові санкції

Поділитися
© hombiz.ru
Повернення послів ЄС до Білорусі буде можливим тільки в тому випадку, якщо не будуть застосовані санкції.

Міністерство закордонних справ Білорусі пов'язує питання про повернення європейських послів до Мінська з рішенням ЄС про нові санкції. Про це заявила заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Марія Ваньшина.

«Розмірковуючи тверезо, про яке повернення європейських послів сьогодні може йти мова, якщо сам Євросоюз не втомлюється погрожувати нам введенням нових санкцій 23 березня? Давайте спочатку дочекаємося цієї дати, а вже потім ми будемо визначатися, в тому числі і щодо повернення послів», - сказала вона.

Вона також зазначає, що МЗС Білорусі не має інформації про бажання Євросоюзу ухвалити рішення про повернення своїх послів до Мінська.

Нагадаємо, 23 березня Рада ЄС обговорить нову програму співпраці з Білоруссю. При цьому у кінці лютого верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявляла, що на цьому засіданні буде розглянуто повний список білоруських підприємств і бізнесменів, до яких можуть бути застосовані санкції.

Раніше Мінськ заявив про відкликання свого посла з Польщі та постійного представника при Євросоюзі, і, у відповідь на розширення візових санкцій з боку ЄС, запропонував польському послу та представнику Євросоюзу виїхати до своїх країн для консультацій. Відповідаючи на дії білоруської влади, країни-члени ЄС відкликали своїх послів з Мінська для консультацій. !zn

Читайте також:

Санкції проти Білорусі вдарять по бізнесу ЄС


Санкції, які Європа відпрацювала на Білорусі, можуть бути застосовані до України, - Безсмертний

ЄС готує нові санкції проти Білорусі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі