Білорусь розсекретила матеріали про події 19 грудня

Поділитися
Газета «Советская Белоруссия» - друкований орган адміністрації президента - розпочала серію публікацій під назвою «За лаштунками змови», на основі розсекречених документів про події 19 грудня.

Газета «Советская Белоруссия» - друкований орган адміністрації президента - розпочала серію публікацій під назвою «За лаштунками змови», на основі розсекречених документів про події 19 грудня.
У газеті стверджується, що західні країни планували «скинути законну владу і нав'язати суспільству своє розуміння «демократії».
У день виборів президента Білорусь, 19 грудня, під час протестної акції опозиції були затримані сотні людей - 22-х із них, за даними МВС, звинуватили в організації масових заворушень.
У тому числі обвинувачення пред'явлено, щонайменше, двом суперникам Олександра Лукашенка на минулих виборах - Андрію Саннікову і Володимиру Некляєву.
Адміністрація президента США заявила, що не може визнати легітимними офіційні
результати виборів президента Білорусь, а деякі депутати Європарламенту підтримали пропозицію лідера білоруської опозиції Олександра Мілінкевича, який закликав знову ввести обмеження на отримання в'їзних віз до країн Євросоюзу для високопоставлених білоруських політиків.
Нагадаємо, згадані кандидати - Санніков і Некляєв - 19 грудня програли вибори чинному президенту Олександру Лукашенку. Вони відмовилися визнавати його перемогу і разом з іншими лідерами опозиції організували акції протесту у Мінську. Присутні опозиціонери оголосили про створення «уряду народного порятунку».
Після того як група протестуючих стала ломитися в будівлю уряду, присутніх розігнав
ОМОН. Багатьох було побито. Лідери опозиції, включаючи Саннікова і Некляєва, затримані.
На них завели кримінальну справу за звинуваченням в організації масових заворушень.
За матеріалами Бі-бі-сі
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі