Березовський призначив нагороду в 1,7 млн доларів за упіймання Путіна

Поділитися
© The Daily Mail
Олігарх стверджує, що на винагороду можуть претендувати, у тому числі, і особи з оточення Путіна - його охоронці, працівники апарату та інші.

Опальний бізнесмен Борис Березовський готовий виплатити 50 мільйонів рублів (близько 1,7 млн ​​доларів - ред.) тому, хто затримає і заарештує Володимира Путіна. Про це Березовський заявив у своєму блозі.

Бізнесмен стверджує, що росіяни мають всі підстави не допустити інавгурації Путіна, яка призначена на 7 травня, оскільки обраний глава держави здійснює «насильницьке захоплення влади», що передбачено статтею 278 Кримінального кодексу Росії.

«Звертаю увагу, що спроби силоміць не допустити кортеж Путіна у Кремль 7 травня і заарештувати його не підпадають під статтю 279 КК РФ (збройний заколот - прим.ред.), оскільки є діями з відновлення конституційного порядку», - пише Березовський.

Олігарх нагадує, що «в силу відомих причин» взяти участь у «полюванні» на Путіна він особисто не може, але готовий здійснити свій внесок у цю справу, виплативши 50 мільйонів рублів тим, хто затримає і візьме під варту «особливо небезпечного злочинця Путіна Володимира Володимировича».

За його словами, на винагороду можуть претендувати, у тому числі, і особи з оточення Путіна - його охоронці, працівники апарату та інші.

Березовський стверджує, що сума винагороди вказана не випадково - саме таку нагороду за упіймання екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі у минулому році призначали місцеві повстанці. «Я вірю: те, що зміг зробити народ Лівії - повалити тирана, зможуть зробити і громадяни Росії», - упевнений бізнесмен.

Також Березовський звернувся до Генпрокурора РФ Юрія Чайки, фактично з ультиматумом. У Чайки є два виходи, вважає Березовський: «Перший - визнати, нарешті, Путіна державним злочинцем, і виписати ордер на його арешт. Другий - пред'явити звинувачення мені, і виписати ордер на мою екстрадицію. Тоді англійському суду необхідно буде вирішити: видати мене Росії, визнавши злочинцем, або не видати, і значить визнати злочинцем Путіна».

Втім, Березовський визнав, що є і третій варіант - промовчати, бо «заарештувати Путіна, свого подільника, рівносильно арешту самих себе».

Виписавши же ордер на екстрадицію підприємця, Генпрокуратура легалізує позицію бізнесмена «про узурпацію влади Путіним» в англійському суді.

«Таким чином, ваше мовчання буде рівносильно вашому розумінню, що рішення англійського суду буде на мою користь з усіма витікаючими наслідками», - зазначив Березовський. !zn

Читайте також:

Російський мільярдер Дерипаска зізнався, що платив злочинним угрупованням за безпеку

Березовський: Після п'яти років свободи українці - вже не раби

Березовський вважає, що Путін «не доживе» до інавгурації, і пророкує революцію в цьому році

Березовський: Різниця між Путіним і Януковичем у наявності судимостей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі