Беркут затримав 30 представників ВО «Свобода» під час показу фільму «Матч»

Поділитися
© ВО Свобода
У кінотеатрі «Україна» Беркут затримав близько 30 свободівців, які протестували проти показу фільму «Матч». Серед затриманих - заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, голова Київської «Свободи» Андрій Іллєнко, керівник Сумської «Свободи» Ігор Мірошниченко, голова громадської ради при Державному агентстві України з питань кінематографії Філіп Іллєнко.

Близько 30 представників ВО «Свобода» були затримані Беркутом у кінотеатрі «Україна» під час прес-показу фільму «Матч». Про це повідомила прес-служба партії.

«Близько трьох десятків націоналістів прийшли висловити свою незгоду із демонстрацією відверто українофобського фільму "Матч" у кінотеатрі "Україна". Попри те, що націоналісти не порушували громадського порядку, до зали увірвалися понад півсотні бійців спецпідрозділу "Беркут" і затримали усіх присутніх», - сказано в повідомленні.

За інформацією «Свободи» серед затриманих - заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, голова Київської «Свободи» Андрій Іллєнко, керівник Сумської «Свободи» Ігор Мірошниченко, голова громадської ради при Державному агентстві України з питань кінематографії Філіп Іллєнко, депутати місцевих рад.

За попередньою інформацією затриманих в автобусі везуть до Печерського райвідділу міліції.

У столичному главку міліції заявили, що на початку демонстрації фільму "30 представників відомої політичної партії" увірвалися до приміщення кінотеатру і, не звертаючи увагу на зауваження персоналу і охорони, стали викрикувати в знак протесту демонстрації фільму різні висловлювання, зокрема нецензурні.

Крім того, молоді люди почали кидати в екран яйця і пакети з кефіром.

Нагадаємо, 19 квітня київська міська організація ВО «Свобода» провела пікетування Державного агентства України з питань кіно з вимогою заборонити прокат в Україні російського фільму «Матч» у зв'язку з його антиукраїнською спрямованістю. Протестувальники вимагали заборонити видачу прокатного посвідчення для цієї стрічки. !zn

Читайте також:

«Свобода» Тягнибока погрожує залишити ряди об'єднаної опозиції


В Україні дозволили прокат російського фільму «Матч»

Російські кінематографісти звинуватили українських чиновників у цькуванні


Безруков, німці і скандал

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі