Берлусконі платив данину сицилійській мафії за безпеку своєї сім'ї

Поділитися
Відомості підтверджують чутки про те, що Берлусконі платив відкати ватажкові коза ностра Бонтате, прагнучи убезпечити себе і свою сім'ю від викрадень з метою викупу.

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі у 1970-1980-х роках виплачував сицилійській мафії значні суми грошей. Посередником між підприємцем і коза ностра був один з його найближчих сподвижників, нинішній сенатор від партії «Народ свободи» Марчелло Делл'Утрі. Про це йдеться в документі, опублікованому Касаційним судом Італії.

Відомості підтверджують чутки про те, що Берлусконі платив відкати ватажкові коза ностра Стефано Бонтате, прагнучи убезпечити себе і свою сім'ю від викрадень з метою викупу. В його будинку навіть проживав охоронець Вітторіо Мангано, сицилійський гангстер, засуджений пізніше за вбивство. Однак італійський суд зазначає, що медіамагнат, який на той час тільки починав вибудовувати свою політичну кар'єру, міг платити данину мафії не тільки для захисту. Не виключено, що у нього з коза ностра були спільні ділові інтереси на Сицилії.

«Втративши свою посаду, Берлусконі став зручною мішенню для італійських демократів», - вважає провідний експерт російського Центру політичної кон'юнктури Максим Мінаєв.

Вони прагнуть, як вважає політолог, всіма силами послабити партію Берлусконі напередодні парламентських виборів, які повинні пройти наступного року. Демократам вигідно, щоб партія «Народ свободи» позбулася свого лідера або щоб він був серйозно скомпрометований. У цієї політичної сили зараз немає альтернативи Берлусконі. Справа в тому, що через внутріпартійні розбіжності з дистанції зійшов найбільш ймовірний його наступник Джанфранко Фіні.

Другою причиною нескінченних позовів проти Берлусконі є персоніфікований конфлікт між ним і прокуратурою Мілана. Якби справи екс-прем'єра розглядалися, припустимо, в прокуратурі Рима, то вони давно б «пішли у пісок».

Конфлікт триває з 1980-х і має історичні корені. Берлусконі асоціюється з правим флангом, а міланські правоохоронні органи - з лівим. Тому експерти вважають, що міланські слідчі намагаються звести рахунки з людиною, яка не така сильна, як раніше. Щоправда, до крайніх заходів, швидше за все, не дійде.

«Навряд чи найближчим часом Сільвіо Берлусконі опиниться за ґратами», - зазначив італійський політолог, лідер громадського руху «Альтернатива» Джульєтто К'єза.

За його відомостями, з Берлусконі одночасно ведуть переговори і шантажують кримінальним переслідуванням. Мета такої гри - не допустити виходу «Народу свободи» з урядової коаліції. На тлі тієї складної економічної ситуації, в якій опинилася Італія, ніхто із серйозних гравців не зацікавлений в тому, щоб ініціювати ще й політичну кризу.

За минулі роки італійське правосуддя багато разів намагалося притягнути Берлусконі до відповідальності, звинувачуючи його в шахрайстві, переданні хабарів, корупції, сексуальних відносинах з неповнолітньою і махінаціях при продажу прав на фільм. Але він завжди виходив сухим з води, заслуживши прізвисько Непотопаючий Дон Сільвіо. !zn

Читайте також:

Італійський репер подасть до суду на Берлусконі за плагіат

Прокуратура Мілана просить дати Берлусконі п'ять років в'язниці

Берлусконі хоче позбутися "Мілана"

У справі Берлусконі хочуть допитати Джорджа Клуні і Кріштіану Роналду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі