"Бездомних" депутатів розселять по трьом готелям Києва

Поділитися
Проживання новообраних депутатів у столичних готелях обійдеться бюджету в 33-35 млн гривень на рік. Тим, хто вже отримав квартири від Верховної Ради, обіцяють відмовити в готельних номерах.

Новообрані депутати, які потребують житла, будуть розселені по трьом готелям - «Київ», «Україна» і готель «Національний». Бюджету це обійдеться в 33-35 млн гривень на рік.

Про це на засіданні групи з організації роботи нового скликання Верховної Ради повідомив народний депутат від Комуністичної партії Валентин Матвєєв, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За інформацією Матвєєва, всього необхідно 216 місць у готелях.

За його словами, кількість «бездомних» іногородніх депутатів становить: у Партії регіонів - 86, в «Батьківщині» - 43, в КПУ - 20, в партії УДАР - 19, у ВО «Свобода» - 27, і ще 20 самовисуванців.

Комуніст уточнив, що ще не всі депутати визначилися з тим, чи потрібно їх поселяти в готелі.

У готелі «Київ» пропонується поселити депутатів від Партії регіонів, УДАРу, «Батьківщини» і Компартії. В «Україні» будуть жити депутати від ВО «Свобода» і позафракційні депутати. Частина позафракційних депутатів будуть розміщені в готелі «Національний».

У «Києві» вартість одномісного номера складає 400 грн., двокімнатного - 450 грн. на добу, в «Україні» - 415 грн. і 515 грн. У готелі «Національний» однокімнатний номер коштує 600 грн., При цьому 500 грн. буде компенсуватися, а 100 грн. депутат повинен буде доплатити зі своєї кишені.

Матвєєв також повідомив, що прийнято рішення двомісні номери надати, перш за все, депутатам-жінкам, а також депутатам, у яких є члени родини з особливими потребами, наприклад, інваліди.

У готельних номерах відмовлять тим депутатам, які заходять у парламент не в перший раз і вже в свій час отримали квартири від Верховної Ради.

Як підкреслив спікер ВР Володимир Литвин, йдеться тільки про розселення депутатів у готелях, а не про виділення їм квартир. «Квартир немає і не буде в осяжній перспективі», - зазначив він. !zn

Читайте також:

У новій Раді регіонали займуть місця навколо трибуни, а свободівців посадять на гальорку

Опозиційні депутати відмовилися від київських квартир


Новообрані депутати подали рекордну кількість заяв на житло в Києві

Перше засідання нової Ради призначено на 12.12.12

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі