Безпольотну зону над Лівією почали забезпечувати літаки НАТО

Поділитися
Літаки НАТО розпочали операцію із забезпечення безпольотної зони над територією Лівії, повідомив 28 березня командувач операціями альянсу в північноафриканській країні канадський генерал Шарль Бушар на прес-конференції в Неаполі.

"Вчора літаки НАТО виконали перший бойовий виліт із забезпечення безпольотної зони", - заявив генерал, який керує операціями з регіонального військового штабу НАТО на півдні Італії.

Він зазначив, що перехід командування від міжнародної коаліції у відання НАТО знаходиться в процесі.

Напередодні представники НАТО сказали, що це може зайняти від 48 до 72 годин. Генерал Ш. Бушар не став називати точної дати завершення процесу, сказавши лише, що це станеться скоро.

Він також підкреслив, що "сили НАТО будуть діяти в тісній координації з регіональними та міжнародними партнерами альянсу для захисту Лівії".

"Точний час переходу місії узгоджується. Це дуже складна операція, до якої НАТО готова, яку НАТО здатна виконати, і яку НАТО бере на себе. Разом з партнерами, що не входять до НАТО, альянс зробить все, щоб /.../ уникнути жертв серед населення Лівії ", - сказав Ш. Бушар.

Генерал відмовився розкривати і коментувати узгоджені Радою НАТО правила застосування сили та інші оперативні деталі.

"Але я запевняю вас, що будь-які дії, які ми вживаємо, відбуваються обережно, щоб забезпечити мінімум побічних втрат. Моє завдання захистити населення та населені центри в Лівії від збройних атак, і ми все зробимо для цього", - сказав він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі