Біометричні паспорти в Україні видаватимуть з 1 січня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні набуває чинності закон про біометричні паспорти. Внутрішній паспорт обійдеться українцям у 65 грн, закордонний - в 350 грн.

Біометричні паспорти в Україні планують почати видавати з 1 січня 2013 року.

«Для громадянина України закордонний паспорт, як і передбачалося раніше, буде коштувати 350 грн, внутрішній - 65 грн», - повідомив «КоммерсантЪ-Украина» автор підписаного напередодні президентом закону, народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак.

«Президент відкрив реальний шлях до Європи. З цього моменту можна сказати, що ми виконали всі міжнародні договори з цього питання. Ми віримо, що в підсумку колись про нас згадають як про людей, які зробили таку добру справу і просунули Україну в ЄС», - заявив він.

Нагадаємо, закон «Про єдиний державний демографічний реєстр», що передбачає переведення на біометричну основу 15 типів документів, включаючи паспорт громадянина України та закордонний паспорт, був прийнятий Верховною Радою 20 листопада з поправками, запропонованими президентом Віктором Януковичем.

Зауваження глави держави переважно зводилися до технічної частини документа і практично не торкнулися змісту. Так, Янукович погодився з паспортизацією всіх українців з дитячого віку і створенням єдиної бази даних про громадян.

Однією з найбільш істотних поправок була передбачена можливість відмовитися від отримання біометричних паспортів через релігійні переконання.

Втім, суперечки навколо закону не вщухли. Днями глава Держпідприємництва Михайло Бродський закликав президента накласти на нього вето, оскільки його набуття чинності обернеться для держбюджету втратою 6 млрд гривень.

Проте 29 листопада глава держави підписав закон. !zn

Читайте також:

Закон про біометричні паспорти вимагає доопрацювання відразу після набуття чинності

Бродський знову закликав Януковича ветувати закон про біометричні паспорти

З біометричним паспортом українці зможуть їздити до Європи без віз

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі