Біженець Аваков має намір повернутися в Україну в найближчі дні

Поділитися
© gooddays.ru
Аваков може повернутися в Україну, оскільки його обрали до Верховної Ради. Народний депутат звільняється від будь-яких кримінальних переслідувань, зокрема з політичних мотивів.

Екс-глава Харківської обладміністрації, голова Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Арсен Аваков планує найближчим часом повернутися в Україну для роботи в парламенті.

«Я сподіваюся, що в найближчі дні будуть пройдені формальності, і я намагатимусь найближчим часом повернутися в Україну», - сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

Він пояснив, що згідно з нормами Конституції України, обраний народний депутат звільняється від будь-яких кримінальних переслідувань, серед іншого з політичних мотивів.

Аваков нагадав, що в даний момент є новообраним парламентарієм, якого 23 листопада вже зареєструвала Центральна виборча комісія.

Як повідомлялося, щодо Авакова було порушено кримінальну справу, після чого він виїхав в Італію. Пізніше Аваков був оголошений у міжнародний розшук і був затриманий в Італії. Його захист надав суду документи, які свідчили про переслідування Авакова в Україні, і довів, що це переслідування відбувається з політичних мотивів. Тому суд звільнив його з-під варти.

Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську облдержадміністрацію. Восени 2010 року балотувався на посаду харківського міського голови. Посів друге місце, поступившись переможцю виборів Геннадію Кернесу 0,63% (за даними екзит-полів - переміг).

На парламентських виборів 28 жовтня Аваков обраний народним депутатом за списком ВО «Батьківщина» (№ 24 у списку). !zn

Читайте також:

Італія відмовилася видати Авакова української влади


У харківській компанії Авакова знову обшук

Біженець Аваков повернеться в Україну після оприлюднення ЦВК результатів виборів

Аваков заявив, що відмова в його екстрадиції - це вердикт українському правосуддю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі