Болгарію і Румунію знову не пускають у Шенген

Поділитися
За висновком Єврокомісії, Бухарест і Софія все ще не домоглися потрібного прогресу в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Це означає, що прийом двох країн у Шенгенську зону знову відкладається.

Через п'ять років після вступу до Євросоюзу Румунія і Болгарія все ще не домоглися прориву в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Про це йдеться в представленій у середу, 8 лютого, в Брюсселі проміжній доповіді Єврокомісії.

Висновок комісії означає, що питання про прийом двох країн у Шенгенську зону знову відкладається. Для того, щоб це питання було вирішено позитивно, необхідно, щоб Єврокомісія двічі поспіль констатувала незворотні позитивні зрушення в сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Наразі проти прийому Румунії та Болгарії до Шенгенської зони Нідерланди. Вони побоюються, що через недостатньо енергійну боротьбу з корупцією прикордонний контроль на зовнішніх кордонах ЄС у цих двох країнах буде неефективним.

В оприлюдненій у Брюсселі проміжній доповіді Єврокомісії позитивно віздначається те, що в Болгарії створені спеціальний суд і прокуратура для боротьби з організованою злочинністю, а в Румунії набув чинності новий цивільний кодекс, що дозволяє прискорити суди над ймовірними корупціонерами з числа вищих чиновників і політиків. У документі, однак, констатується, що в обох країнах поки не прийняті дієві закони щодо конфіскації краденого майна та забезпечення прозорих державних тендерів. !zn

Читайте також

Польща має намір скасувати для українців плату за свої національні візи

Данія буде домагатися вступу в Шенген Румунії та Болгарії

Одна з найбагатших європейських країн приєдналася до Шенгенської зони

Болгарію і Румунію не пустили в Шенген

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі