Бойовики з Чечні та Узбекистану допоможуть сирійським повстанцям боротися з режимом Асада

Поділитися
© promptnews.info
Радикальні ісламісти з усього світу запропонували допомогу сирійським повстанцям. Самі повстанці сприйняли підкріплення «знервовано», бо розуміють, що в ісламістів у Сирії свої завдання крім боротьби з Асадом.

Радикальні ісламісти з різних країн світу прибули в сирійське місто Алеппо для надання допомоги повстанцям, борцям проти урядових військ. Про це в інтерв'ю австралійському радіо ABC розповів кореспондент газети The Guardian в Алеппо Мартін Чулов.

За його словами, вперше за 18 місяців конфлікту в Сирії він своїми очима побачив загін добре навчених і добре озброєних бойовиків, які відразу ж відправилися на лінію фронту. З іноземними кореспондентами вони розмовляти не стали, але повстанцям повідомили, що прибули з Саудівської Аравії, Сенегалу, Пакистану, Алжиру, а також Узбекистану й Чечні.

Чулов розповів, що ці люди - виключно релігійні, налаштовані дуже рішуче, а в їхніх рядах підтримують залізну дисципліну. До того ж він додав, що самі повстанці сприйняли підкріплення «знервовано», бо розуміють, що в ісламістів у Сирії свої завдання, відмінні від тих, що переслідують місцеві супротивники чинного режиму.

«Учора весь вечір місцеві повстанці обговорювали це питання. Зійшлися на тому, що якщо жодно підтримки від Заходу вони не бачать, то допомога від ісламістів зайвою не буде», - сказав Чулов. Він також зазначив, що, за словами повстанців, ісламісти погодилися підкорятися наказам їхнього загального командування.

Крім того, за його словами, повстанці дуже сподіваються, що разом з ісламістами радикального спрямування в Алеппо прибудуть ПЗРК, яких опозиціонери дуже потребують. Кореспондент, зокрема, розповів, що сирійська авіація постійно бомбить позиції повстанців, завдаючи їм великих втрат. Без зняття цієї загрози опозиції буде дуже важко домогтися успіху в битві за найбільше місто країни.

Раніше повідомлялося, що в провінції Ідліб також з'явилися іноземні ісламісти, які раніше воювали проти американських військ в Іраку. Крім того, На півночі Сирії сформовано «Бригаду Умми», в якій керівні позиції посідають ветерани громадянської війни в Лівії. !zn

Читайте також:

США втрутяться у конфлікт, якщо Сирія застосує хімічну зброю

Британська розвідка допомагає сирійській опозиції в боротьбі з режимом Асада

Авіація Асада розбомбила оплот повстанців на кордоні з Туреччиною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі