Британська розвідка допомагає сирійській опозиції в боротьбі з режимом Асада

Поділитися
© alarabiya.net
Розвідка переміщень військ президента Башара Асада проводиться з британських військових баз на Кіпрі, а отримані відомості передаються через турецькі спецслужби бійцям Вільної сирійської армії.

Британська розвідка надає активну підтримку сирійській опозиції в бойових діях проти урядових військ, пише 19 серпня британська газета Sunday Times.

Розвідка переміщень військ президента Башара Асада проводиться з британських військових баз на Кіпрі, а отримані відомості передаються через турецькі спецслужби бійцям Вільної сирійської армії (ВСА). Один з представників ВСА розповів журналістам газети, що уряд Великобританії знає про 100% переданих опозиціонерам розвідданих і схвалює цю передачу.

"Британська розвідка проводить розвідувальні операції з Кіпру. Британці передають інформацію туркам і американцям, а ми отримуємо її від турків", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, найбільшим успіхом співпраці ССА і британських спецслужб стала передача сирійським опозиціонерам інформації про переміщення урядових військ у районі другого за величиною сирійського міста Алеппо, що допомогло повстанцям не допустити повної втрати контролю над містом.

- Обама дозволив спецслужбам США допомагати повстанцям у Сирії

"Британці відстежують повідомлення про пересування урядової армії, і ми отримали інформацію про підкріплення, що наближаються до Алеппо. Ми успішно атакували урядові війська в Ідліб і Саракібе (на північний захід від Алеппо)", - сказав представник ВСА.

Великобританія раніше неодноразово заявляла, що вважає підтримку опозиції на даний момент найдієвішим заходом у боротьбі з режимом президента Асада за неможливості прийняти жорстку резолюцію ООН. Водночас Лондон повністю виключає можливість постачання зброї і бойового устаткування в країну.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинуло не менше 20 тисяч людей. !zn

Читайте також:

Обама дозволив спецслужбам США допомагати повстанцям у Сирії

Американська супербомба для Ірану готова, ВПС здатні застосувати її в будь-який момент

Друга група евакуйованих із Сирії українців прибула в Київ

Москва не планує надавати Асаду політичний притулок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі