Бродський упевнений, що Янукович ветує закон про паспортні картки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Урядовий уповноважений з питань дерегуляції Михайло Бродський на 100% упевнений, що президент Віктор Янукович не допустить набуття чинності закону «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України» і накладе на нього вето.

«Прийняття закону повністю суперечить всьому тому, що говорив глава держави раніше про боротьбу з корупцією, спрощення адміністративних процедур і дерегуляцію, тому впевнений, що ніякої підтримки закон не отримає», - заявив М. Бродський в коментарі ZN.UA.

Він також повідомив, що звернувся на цьому тижні з проханням дати оцінку МВС заяві народного депутата Василя Грицака, що вартість виготовлення ЕДАПСом водійського посвідчення становить 120 грн, а МВС продає їх по 800 грн.

«І я довів до відома міністра, що вартість пластикової банківської картки з більш високим ступенем захисту, ніж бланк водійського посвідчення, становить від 8 до 26 гривень. Вважаю, що МВС може розглянути питання про зміну виробника водійських посвідчень і досягнення істотної економії бюджетних коштів і коштів громадян, котрі оплачують ці документи. Вважаю за необхідне організувати виготовлення документів суворої звітності тільки на конкурсній основі, щоб не допустити монополії та забезпечити найнижчі закупціни», - підкреслив М. Бродський.

Зазначимо, що Міністерство юстиції, Головне науково-експертне та Головне юридичне управління Верховної Ради дали однозначно негативні висновки щодо лобійованого ЕДАПСом закону. Міністерство внутрішніх справ також відмовилося ставити візу на даний законопроект.

«Офіційним приводом для прийняття закону стала шляхетна мета - налагодження безвізового режиму з Європейським Союзом. Однак спроби досягти поставлених цілей спровокували порушення основних конституційних принципів розвитку держави. Закон, визначаючи безальтернативну технологію виготовлення документів, що засвідчують особистість, закріплює в такий спосіб існуючу монополію в цій сфері, тобто є потенційно корупціогенним. До того ж застосування передбаченої законом технології виготовлення зазначених документів призведе до подорожчання, що викличе збільшення витрат з держбюджету, а відповідно й кожного громадянина», - резюмував Мін'юст, який представив на розгляд парламенту свій альтернативний варіант законопроекту.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Юрія Бутусова «Рада продала Україну: ЄДАПС побив рекорди корупції»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі