БЮТ: Шевченко скоро втратить посаду голови комітету ВР зі свободи слова

Поділитися
© cvk.gov.ua
6 членів комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації висловили недовіру його голові, депутату від БЮТ Андрію Шевченку. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Тільки шестеро народних депутатів, членів комітету від Партії регіонів і КПУ, висловили недовіру голові комітету Андрію Шевченку", - сказано в повідомленні.

У партії вважають, що ініціатива щодо зміни керівника комітету виходить від Адміністрації Президента і, можливо, в найближчі дні Шевченко буде знятий із цієї посади. "Батьківщина" високо оцінила роботу Шевченка на чолі комітету і назвала політичною ініціативу щодо його відставки.

Згідно з повідомленням, "Батьківщина" має намір апелювати до міжнародних структур, які займаються захистом свободи слова і прав журналістів, зокрема, до міжнародної організації "Репортери без кордонів".

За інформацією партії, місце Шевченка може зайняти депутат від ПР Олена Бондаренко, яка є першим заступником голови цього комітету.

Сама Бондаренко заявила журналістам, що фракція Партії регіонів не має наміру претендувати на посаду голови комітету ВР з питань свободи слова та інформації.

Вона підтвердила, що на засіданні комітету було висловлено недовіру Шевченку. З її слів, спочатку на засіданні були присутні 9 з 11 членів комітету, але пізніше 3 члени відмовилися брати участь у засіданні, і рішення було ухвалено одноголосно кворумом у 6 голосів.

З її слів, на засіданні також було ухвалено рішення про те, що на всіх наступних засіданнях головуватиме кожен із членів комітету по черзі. При цьому вона наголосила, що всі з тих, хто проголосував за недовіру Шевченку, висловили думку, що вони виступають за те, щоб ця посада залишалася за опозицією.

"Я можу сказати, що рішення нашої фракції таке, що ми також не будемо претендувати на пост голови комітету. Це опозиційний пост, і він має залишатися за опозицією", - сказала вона.

Бондаренко додала, що після розгляду Радою питання про відкликання Шевченка з цієї посади ПР підтримає кандидатуру, запропоновану опозицією. Водночас вона виключила, що на цю посаду повторно може бути обраний Шевченко.

Також вона зазначила, що мотивами висловлення недовіри депутату від БЮТБ стала політизація за його головування роботи комітету, а також випадки підробки документів.

Рада обрала Шевченка головою парламентського комітету зі свободи слова 23 вересня минулого року. У цілому до цього комітету входять 11 депутатів. Раніше Бондаренко заявила, що питання про висловлення недовіри Шевченку буде ставитися на засіданні комітету 22 грудня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі