БЮТ погодиться на скасування недоторканності, якщо вона буде стосуватися Януковича

Поділитися
Опозиція готова проголосувати за закон про зняття недоторканності з депутатів, якщо це буде також стосуватися президента, суддів.

Опозиція готова до голосування про зняття недоторканності, за умови її зняття з президента, суддів і народних депутатів. Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

«Ми вимагаємо розглядати цей закон у тому форматі, в якому він не розглядався раніше - зняти недоторканність, але і з суддів, і з президента», - сказав Томенко.

«Ми готові голосувати хоч завтра, але у тій версії, за якою у нас не буде жодної недоторканної особи в Україні», - цитує його слова прес-служба партії.

«Якщо це якийсь елемент гри напередодні виборів для того, щоб вплинути на хід виборчої кампанії і, наприклад, з деяких активних депутатів зняти недоторканість на час виборів, то ми це перевіримо голосуванням у сесійній залі», - додав політик.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що намір БЮТ позбавити недоторканності президента свідчить про небажання опозиції приймати закон про позбавлення недоторканності себе самих.

«Недоторканний статус президента передбачений Конституцією, і КС виносив свого часу рішення щодо цієї норми. Тому декларації щодо прийняття закону у такій версії, означає, що закон буде поховано у КС», - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні під час погоджувальної ради виникла дискусія щодо кримінальної справи проти бютівця Андрія Павловського. При цьому Єфремов нагадав про те, що вони виступають з ініціативою про зняття недоторканності.

20 жовтня 2009 року Рада проголосувала за направлення законопроекту №3251 «Про внесення змін до Конституції України» (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб), яким передбачається скасування президентської й обмеження депутатської недоторканності до Конституційного Суду для перевірки на конституційність. Ініціаторами цього законопроекту у 2008 році були Віктор Янукович і Олександр Лавринович.

7 квітня 2010-го КС визнав конституційним обмеження депутатської недоторканності і неконституційним скасування президентської недоторканності.

При цьому парламент досі не розглянув законопроект №3251. !zn

Читайте також:

У ПР перед виборами заговорили про скасування депутатської недоторканності


Хорошковський: СБУ збирається попросити про позбавлення недоторканності низки депутатів

Литвин запропонував депутатам відмовлятися від недоторканності в індивідуальному порядку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі