БЮТ вимагає допитати Януковича у справі Щербаня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Соратники Тимошенко просять ГПУ викликати на допит у справі про вбивство Євгена Щербаня президента України. «Якщо Янукович знає так багато і звинувачує Тимошенко у вбивстві, то він, напевно, стояв десь поруч або щось чув», - заявили в БЮТ.

Фракція БЮТ у Верховній Раді закликала Генпрокуратуру допитати президента Віктора Януковича в справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив голова фракції Андрій Кожем'якін.

Він нагадав, що ще кілька тижнів тому генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив про проходження екс-прем'єра Юлії Тимошенко в цій справі в якості свідка, однак незабаром після цього Янукович сказав, що Тимошенко проходить в ній в якості обвинуваченої.

«Ми б хотіли, щоб пан прокурор Пшонка викликав як свідка і допитав Януковича. Бо якщо він знає так багато і звинувачує Тимошенко у вбивстві, то він, напевно, стояв десь поруч або щось чув», - цитує слова Кожем'якіна прес-служба партії.

При цьому він підкреслив, що БЮТ наполягає на першочерговому розгляді Радою 20 червня створення слідчої комісії з розслідування резонансних убивств у 1995-1998 роках в Донецькій області, зокрема Щербаня.

Нагадаємо, 18 червня повідомлялося про те, що Генпрокуратура встановила причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до банди донецьких кілерів, засуджених за вбивство 1996-му році депутата Євгена Щербаня.

Кузьмін заявив, що ГПУ планує пред'явити Тимошенко обвинувачення в причетності до вбивства депутата Євгена Щербаня, але перешкодою є тривала хвороба екс-прем'єра. За його словами, у разі тривалої хвороби Тимошенко Генпрокуратура може призначити їй судово-медичну експертизу для встановлення можливості участі в слідчих діях у справі про вбивство Щербаня.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо, 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються в причетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році.

Читайте також:

Соратники Тимошенко назвали заяви Кузьміна «нісенітницею»

ГПУ: Тимошенко була причетна до банди донецьких кілерів, на рахунку яких 25 вбивств

ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення у справі про вбивство Щербаня

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Лазаренко відхрещується від вбивства Гетьмана і Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі