Бютівці вимагають від Пшонки відзвітувати щодо резолюції ПАРЄ

Поділитися
© lustdorf.org.ua
П'ять депутатів «БЮТ-Батьківщини» увійшли до будівлі прокуратури, щоб особисто зустрітися з генпрокурором Віктором Пшонкою і запитати у нього, що вже робить прокуратура стосовно виконання резолюції ПАРЄ.

Народні депутати з фракції «БЮТ-Батьківщини» вимагають від генерального прокурора Віктора Пшонки надати їм інформацію про дії Генпрокуратури щодо виконання резолюції ПАРЄ. Про це депутати повідомили журналістам біля будівлі Генпрокуратури у Києві.

Зокрема, народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що, за законом, народні депутати мають право на невідкладний прийом будь-якою офіційною посадовою особою України. За його словами, депутати від БЮТ вирішили скористатися цим правом і вчора надіслали лист до Генеральної прокуратури з проханням про зустріч з метою обговорення низки важливих питань, зокрема дій Генпрокуратури щодо виконання резолюції ПАРЄ.

У свою чергу, депутат від «БЮТ-Батьківщини» Олена Бондаренко нагадала, що одним з пунктів резолюції ПАРЄ щодо України є вимога звільнити екс-голову МВС Юрія Луценка і колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Відповідно, зауважила вона, депутати вимагають від ГПУ дати відповідь, що прокуратура вже робить стосовно виконання резолюції ПАРЄ.

Окрім Володимира Ар'єва та Олени Бондаренко, до Генпрокуратури також прибули депутати Андрій Павловський, Юрій Гримчак і Тарас Стецьків.

Депутати також повідомили, що вимагатимуть особистої зустрічі з генеральним прокурором Віктором Пшонкою.

Наразі всі депутати, продемонструвавши свої посвідчення, увійшли до будівлі відомства.

Нагадаємо, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, асамблея введе санкції проти країни. Головна вимога ПАРЄ - звільнити членів колишнього уряду. !zn

Читайте також:

Слідчі кваплять Тимошенко з ознайомленням матеріалів щодо ЄЕСУ

Олександр Тимошенко просить екс-міністра охорони здоров'я Чехії обстежити дружину

Президент Європарламенту: Янукович має помилувати Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі