Колишні підлеглі Карпачової вже в усьому зізналися

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прокуратура не порушувала кримінальну справу проти співробітників офісу омбудсмена, проте в ході перевірки вже було встановлено, що Карпачова примусила своїх колишніх підлеглих визнати синці на тілі Тимошенко побоями.

Органи прокуратури не проводили і не проводять обшуки в офісі колишнього омбудсмена Ніни Карпачової. Про це повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

«Що стосується обшуків, то ніхто з органів прокуратури їх не здійснює, тому що відповідно до законодавства це можливо тільки за умови, якщо порушено кримінальну справу. В даному випадку такого немає, тому ніяких обшуків органами прокуратури на даний момент не проводиться», - підкреслила вона.

Як повідомлялося, колишній омбудсмен Ніна Карпачова повідомила «Радіо Свобода», що вранці в суботу, 5 травня, представники СБУ провели обшуки в її колишньому офісі. Проте в СБУ цю інформацію заперечують.

За словами Велькової, раніше в Генпрокуратуру надійшла заява Карпачової перевірити інформацію з приводу застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко співробітниками Качанівської колонії.

«Відповідно до вимог законодавства органами прокуратури була розпочата перевірка, яка стосується цієї заяви Карпачової, а також опублікованої нею інформації в пресі», - сказала Велькова.

За її словами, в ході перевірки були отримані свідчення співробітників секретаріату колишнього омбудсмена, в яких вони стверджують, що під тиском Карпачової були змушені робити висновки на основі фотографій тілесних ушкоджень Тимошенко.

При цьому, за словами керівник прес-служби Генпрокуратури, вони знали, що це є порушенням норм законів про судово-медичну експертизу, і розуміли, що не мають на це право, тому що в них немає статусу судових медиків.

«Ця інформація зараз перевіряється. Також у рамках перевірки здійснюється комплекс інших заходів для того, щоб встановити об'єктивність викладених Карпачовою фактів», - підкреслила Велькова.

Вона пояснила, що на даний момент опитуються свідки, співробітники органів прокуратури знайомляться з іншими документами і матеріалами.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Ніна Карпачова оприлюднила фотографії з колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко. На фото зокрема зафіксовані синці на тілі колишнього прем'єра. !zn

Читайте також:

Україна знімає побої


Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до тортур над Тимошенко


Лутковська пообіцяла не брати участі в політичних процесах


Омбудсмен покаже послам ЄС синці Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі