Колишні силовики вимагають від СБУ та Генпрокуратури посадити Турчинова

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Відставні офіцери вимагають перевірити факти нібито незаконного виділення квартир співробітникам СБУ у 2005 році, коли відомство очолював Олександр Турчинов. У своєму зверненні вони вказали, що Юрій Луценко за подібні дії вже сидить.

Колишні співробітники силових відомств просять президента, голови ВР, генпрокурора, голови СБУ і міністра внутрішніх справ притягнути до відповідальності першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова за нібито незаконне виділення квартири співробітнику СБУ.

Про це на прес-конференції 12 квітня повідомив почесний член Асоціації ветеранів спецпідрозділу «К» Петро Арнаутов. Відповідне звернення до органів влади підписав Арнаутов і офіцер запасу ЗСУ Олексій Міщенко.

«Просимо розібратися у ситуації, що склалася навколо незаконного виділення, в обхід загальної черги, державного житла окремим співробітникам спецслужб і правоохоронних відомств», - йдеться у зверненні.

Готується друга хвиля кримінальних справ щодо лідерів опозиції, - Томенко

Арнаутов повідомив, що один з таких випадків був описаний ним у газеті «Сегодня» у статті під назвою «Слідом за Луценком повинен піти Турчинов». У статті, зокрема, мова йде про те, що керівник управління зв'язків з громадськістю СБУ Станіслав Речинський у 2005 році, коли головою СБУ був Олександр Турчинов, був першочергово поставлений на квартирний облік і через чотири місяці отримав квартиру.

«Оскільки випадки незаконного виділення квартир окремим співробітникам, як правило, особливо наближеним до керівництва силових і правоохоронних відомств, за останні 8-9 років стали системними, вимагаємо притягти до відповідальності всіх посадових осіб, які сприяли або сприяють цьому», - додав Арнаутов.

Крім того, офіцери спецпідрозділів просять створити у Верховній Раді Тимчасову слідчу комісію, яка б перевірила законність виділення державного житла і в разі виявлення незаконних дій дала таким фактам відповідну правову оцінку.

На питання, на підставі яких даних Арнаутов заявляє про порушення під час виділення квартир в СБУ, він відповів: «Ця інформація до мене потрапила від моїх товаришів, які сьогодні служать або служили в СБУ».

Відповідаючи на питання, наскільки етично з боку підполковника міліції звинувачувати екс-керівника СБУ, до відомства якого він не має ніякого стосунку, у незаконному виділенні квартири, Арнаутов сказав: «Я хотів акцентувати увагу, оскільки риба гниє з голови. Луценко за подібні дії сидить. Я не кваліфікую дії Турчинова, я хочу, щоб відповідні органи дали відповідний висновок за фактами, які мають місце».

Як повідомлялося, правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу, в якій вони просять притягнути Олександра Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом виділення їм квартир під час перебування головою СБУ.

У партії «Батьківщина» стверджують, що заяви Генпрокуратури про перевірки діяльності Турчинова спрямовані на залякування опозиціонера напередодні парламентської виборчої кампанії. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» вважає, що влада намагається залякати Турчинова напередодні виборів

Правоохоронці зайнялися перевіркою діяльності Турчинова під час перебування головою СБУ


Турчинов вірить, що Тимошенко звільнять після виборів

Турчинов вдячний владі за перевірку опозиції на міцність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі