Чавес хотів би бачити президентом США «хорошого хлопця» Обаму

Поділитися
© Newsru.com
Чавес вже висловлював симпатії Обамі. Так, виступаючи на Генасамблеї ООН, президент Венесуели повідомив, що трибуна "більше не пахне сіркою". Він мав на увазі свої коментарі з приводу промови попереднього президента США Буша-молодшого, коли венесуельський лідер заявив, що після виступу американського лідера трибуна ООН була просякнута сіркою.

У чинного американського лідера і кандидата в президенти від Демократичної партії Барака Обами з'явився несподіваний союзник. Президент Венесуели Уго Чавес в черговій своїй промові заявив, що якби він міг голосувати на президентських виборах США, то віддав би свій голос за Обаму.

Свої вподобання щодо результату кампанії у США, Чавес озвучив, відповідаючи на запитання журналістів місцевого телеканалу. При цьому аргументував він їх досить просто: Обама, на його думку, "хороший хлопець". Крім того, він також висловив упевненість, що президент США, будь він вихідцем з одного з робочих кварталів Каракаса, в свою чергу відплатив би тією ж монетою - підтримав кандидатуру венесуельського лідера.

"Обама нещодавно зробив дуже раціональну і справедливу заяву: "Венесуела не загрожує інтересам США", - зауважив президент Венесуели, підкресливши, що він хотів би мати "нормальні" відносини зі США.

У свою чергу пропозиції кандидата в президенти США від Республіканської партії Мітта Ромні радикальні та ірраціональні, зауважив Чавес. На його думку, Ромні дотримується концепції однополярного світу і досі мислить категоріями холодної війни.

Варто відзначити, що раніше Чавес вже висловлював симпатії Обамі. Так, виступаючи на Генасамблеї ООН, президент Венесуели повідомив, що трибуна "більше не пахне сіркою". Він мав на увазі свої коментарі з приводу промови попереднього президента США Буша-молодшого, коли венесуельський лідер заявив, що після виступу американського лідера трибуна ООН була просякнута сіркою.

Втім, зараз Уго Чавеса все ж більше хвилюють президентські вибори у власній країні: вони відбудуться вже 7 жовтня. Супротивником венесуельського лідера на них вперше стане єдиний кандидат від опозиції - Енріке Капрілес.

Як повідомляється, поки Капрілес відстає від Чавеса на 10%, однак розрив між кандидатами в президенти поступово скорочується.

При цьому не додають популярності нинішньому президентові Венесуели заворушення і вбивства опозиціонерів, що відбулися минулої суботи під час мітингу в штаті Барінас: по трьом активістам, що прибули на мітинг на автівці, був відкритий вогонь невідомими особами з автофургона.

У результаті в Каракасі більше 100 тисяч вже зібралися на мітинг на підтримку кандидата опозиції. На ньому Капрілес вимагав розслідування вбивства активістів, а також розкритикував президента Чавеса за довгий список невиконаних обіцянок.

"Напередодні, на жаль, від насильства загинули три людини. Цього не повинно було статися. Я хочу запевнити їхніх близьких, і цих ангелів на небесах, що 7 жовтня ми завдамо поразки насильству", - заявив кандидат опозиції на мітингу в Каракасі.

У свою чергу Чавес, виступаючи на багатолюдному мітингу своїх прихильників у штаті Зулія на заході країни, висловив жаль з приводу загибелі людей і закликав до спокою.

"Ми вийдемо на вибори не з насильством, а з ідеями, світом, з новими голосами, тому давайте не піддаватися на провокації", - сказав у своєму виступі президент.

Як уточнюється, в ході виборчої кампанії були й інші випадки прояву насильства. Прихильники обох кандидатів жбурляли один в одного каміння на початку вересня, коли Енріке Капрілес спробував пройти маршем вулицями міста Пуерто-Кабелло. !zn

Читайте також:

Обама розговорився слідом за Ромні і назвав головний провал за час свого президентства

Ромні розговорився, не знаючи, що його знімають на відео: половина американців - безхребетні нахлібники

Республіканці зібрали компромат на Обаму

У Венесуелі дозволили збивати літаки-порушники

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі