Чеченські бойовики взяли на себе відповідальність за вибух в Домодєдово

Поділитися
© ukrtrip.com
Один з лідерів чеченських сепаратистів, глава самопроголошеного «Емірату Кавказ» Доку Умаров заявив, що вибух у московському аеропорту «Домодєдово» 24 січня був влаштований його соратниками і за його наказом.

Таку заяву Умаров зробив у ході відеозвернення, розміщеного на сайті KavkazCenter.com, який регулярно публікує аудіо- та відеозаписи польових командирів.

«Ця спецоперація проведена за моїм наказом. Іншалла (з божою допомогою-ред.) ці спецоперації будуть проводитися і надалі», - заявив лідер «Емірату Кавказ».

«Ми, Муджахеди Кавказу, прагнемо зробити наш Кавказ вільним, ісламським», - додав він.

За словами Умарова, «спецоперація» у Домодєдово є відповіддю на утиски і вбивства мусульман не тільки на Кавказі, але і в усьому ісламському світі.

Також Умаров зазначив, що не хотів би, щоб проливалося так багато крові, щоб були такі величезні жертви. «Я хотів би, щоб Росія одумалася, щоб Росія облишила Кавказ», - додав Умаров.

Відеозапис звернення голови «Емірату Кавказ» з'явилася через два тижні після вибухів в Домодєдово. Досі багато експертів висловлювали здивування у зв'язку з тим, що ніхто так довго не брав на себе відповідальність за те, що трапилося.

Навесні 2010 року Доку Умаров взяв на себе відповідальність за вибухи в московському метро, у результаті яких загинули 38 людей.

Нагадаємо, вибух у міжнародному терміналі „Домодєдово“ стався 24 січня. Тоді слідчі органи повідомляли, що терорист-смертник, який перебував у натовпі зустрічаючих, привів у дію начинений уражаючими елементами вибуховий пристрій потужністю до 7 кілограмів тротилу.

У результаті теракту загинула громадянка України, український драматург Ганна Машутіна (творчий псевдонім - Яблонська).

Загальне число загиблих склало 36 осіб.

За матеріалами ВВС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі