Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів

Поділитися
© Pete Souza, whitehouse.gov
Головний суперник Обами на майбутніх виборах Ромні, коментуючи скандал, заявив, що американці мають право знати, у чому саме президент пообіцяв росіянам бути більш гнучким.

У США розгорається скандал, пов'язаний з витоком змісту особистої бесіди президентів США і РФ Барака Обами і Дмитра Медвєдєва в рамках ядерного саміту в Сеулі.

Як повідомлялося, думаючи, що їх ніхто не чує, лідери обмінялися кількома репліками щодо гострої проблематики протиракетної оборони. Але виявилося, що мікрофони були увімкнені, і журналісти, що входили до зали, де йшли закриті перемовини, могли чути, як Обама, нахилившись до свого російського колеги, запевнив його, що рішення щодо ПРО може бути знайдено, однак важливо дати йому простір для маневрів.

Республіканці одразу ж звинуватили президента США у зраді національних інтересів.

Головний суперник Обами на майбутніх виборах Мітт Ромні, коментуючи скандал, заявив, що американці мають право знати, у чому саме президент пообіцяв російським бути більш гнучким. Ромні також нагадав співгромадянам, що Росія є "головним геополітичним супротивником США". Обама "пудрить мізки американському народу", вважає Ромні.

Не менш жорстко охарактеризував фразу Обами, сказану Медвєдєву, колишній повпред США в ООН Джон Болтон. Він назвав його висловлювання "сполохом, що сповіщає вночі про пожежу". На його думку, це тривожний знак, що Обама не тільки буде зменшувати масштаби ПРО, але і планує піти на поступки щодо важливих питань національної оборони.

У результаті виправдовуватися змушені були не тільки представники Білого дому, але і особисто Барак Обама. У його адміністрації підкреслили, що глава США як і раніше глибоко зацікавлений в реалізації планів щодо ПРО.

На спільній прес-конференції з російським лідером Обама дав пояснення з цього приводу. "Я не думаю, що для когось є сюрпризом, що ви не можете починати перемовини за кілька місяців до виборів президента і Конгресу США і тоді, коли вони тільки завершили вибори у Росії". Про те, що обговорення питання по ПРО не зрушиться з мертвої точки у перехідний період - після виборів у Росії і напередодні голосування за кандидатів у президенти США в листопаді - раніше говорили і спостерігачі.

Заступник радника президента з національної безпеки Бен Родс зі свого боку пояснив, що Обама в приватній бесіді з Медведєвим говорив не про майбутнє ЄвроПРО, як могло здатися, а лише про повернення до розмови пізніше через політичні складнощі з обох сторін. !zn

Читайте також:

Журналісти підслухали переговори Медвєдєва з Обамою: Я все передам Володимиру (відео)

Генсек НАТО сподівається на спільне з Росією рішення у питанні ПРО


НАТО готове залучити Україну і Росію до створення протиракетної оборони

Обама розповів про спільну долю США, Близького Сходу та Північної Африки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі