Через півроку Україну можуть вигнати з ПАРЄ

Поділитися
© football.ua
Звіт моніторингової місії Парламентської асамблеї Ради Європи про ситуацію в Україні відрізнятиметься від минулорічного. Торік доповідь ПАРЄ складалася у той час, коли багато реформ в Україні лише стартували. Тоді в РЄ говорили, що дадуть Україні час почати процес, але сьогодні цього виправдання для Києва більше не існує.

Не виключають у Парламентській асамблеї і введення санкцій щодо Києва. Щоправда, крайні заходи впливу вирішили поки відкласти, розповіли в інтерв'ю «Коммерсант-Украина» співдоповідачки ПАРЄ Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін.

Відповідаючи на питання про те, чи може ПАРЄ вдатися до таких санкцій як позбавлення України голосів у моніторинговому комітеті ПАРЄ або в ПАРЄ в цілому, або навіть припинення членства Україною в органах РЄ, М.Репс сказала: «Все це можливо, хоча ми щиро сподіваємося, що Україна не зайде так далеко. Швидше за все, на січневій сесії не буде вжито крайніх заходів впливу на Україну. Зміниться мова резолюції, її тональність. Що стосується негативного сценарію, то побоювання пов'язані насамперед з наближенням виборів до парламенту. Якщо виборче законодавство буде використано певним чином, то у вашої країни виникнуть дійсно серйозні проблеми. Саме тому ми приділяємо особливу увагу питанню роботи над законом про вибори. Ще один варіант - якщо продовжиться політично мотивоване використання кримінального законодавства, якщо до нас надходитиме все більше доказів того, що судова система не є незалежною. А такі сигнали ми, на жаль, вже отримуємо...Отже, у січні буде лише інший тон звіту щодо України, але через півроку ситуація може змінитися».

У свою чергу М.Пурбе-Лундін висловила сподівання, що до крайніх заходів не дійде: «Мені все-таки здається, що українська влада чутлива до критики, що вони знайдуть можливість не зайти у той глухий кут, з якого потім буде дуже складно вийти. Ми донесли до влади сигнал, що в України закінчується час. Вважаю, влада нас зрозуміла».

За інформацією представників ПАРЄ, повномасштабну доповідь щодо ситуації в Україні буде підготовлено через рік, на початку 2013-го.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі