Чорноморський флот РФ незаконно використовує десятки причалів у Севастополі

Поділитися
© facebook.com/andriy.parubiy
38 причалів, які використовуються Чорноморським флотом Російської федерації, не увійшли до міжурядової угоди. Влада Севастополя збирається вимагати у ЧФ РФ компенсацію.

Чорноморський флот Російської Федерації у Севастополі використовує 38 причалів, які не включені до міжурядової угоди про умови оренди.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Савенков під час відвідування ДП «Севастопольський морський торговий порт».

«На жаль, зовсім нещодавно ми з'ясували, що 38 причалів, які використовуються Чорноморським флотом Російської федерації, не увійшли до міжурядової угоди. Тому зараз ставиться питання про те, що потрібно їх або повернути місту, або надавати за них якусь компенсацію», - сказав він.

За словами Савенкова, даний факт виявився під час інвентаризації, «і зараз ми, як гостинні господарі, звичайно, запитуємо: як бути і що робити, справедливість має бути».

Він також зазначив: «Історично склалося так, що більше 50% причальних стінок займає наш улюблений Чорноморський флот Російської Федерації. Все змінюється, місто розвивається, воно зацікавлене, щоб цей розвиток був швидким, комфортним для мешканців і гостей міста. Зараз Росії зроблено пропозицію про те, що багато причалів і територіїй не завантажені і не використовуються так, як повинні використовуватися. Це, звичайно, міждержавний рівень, президентам нашим вирішувати ці питання. І, звичайно ж, Росія у пріоритеті, Росії пропонується освоювати ці території, інвестувати в них для того, щоб місто і порт розвивалися, не тільки у військовому напрямку».

Говорячи про перспективи вкладення інвестицій, і, перш за все, російською стороною, Савенков сказав: «Ми робимо пропозиції РФ. Запропоновано 6 серйозних пілотних проектів. У нас у центрі міста 24-й, 54-й заводи стоять (мова про заводи, які раніше входили до складу будівельного комплексу Чорноморського флоту - ред.)».

Окрім того, продовжив представник керівництва міста, «багато площ у Козачій бухті, 133 гектара під Росією, не використовуються. Херсонеський аеродром, - там близько 190 гектарів у Російської Федерації. Території не освоюються». Як додав Савенков, «ми, звичайно, пропонуємо нашим російським братам, якщо буде прийнято рішення на рівні президентів, на рівні уряду, у першу чергу вони (РФ) нехай вкладають кошти, нехай буде російський бізнес, нехай російська сторона розвиває та інфраструктуру міста, і саме місто. Нехай вони заробляють гроші, але це поштовх, імпульс до розвитку міста».

Тому, як сказав Савенков, «ці моменти треба обговорювати, прискорювати». За його словами, влада міста сподівається, що після закінчення виборчої кампанії у Росії «це питання отримає якийсь додатковий імпульс». !zn

Читайте також:

Росія спростувала інформацію про плани України обкласти податками ЧФ РФ

Київ пов'язав модернізацію російського флоту у Севастополі з ціною на газ

Москва припиняє фінансування ЧФ у Севастополі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі