Чотири депутати фракції Литвина відкликали свої голоси за мовний закон

Поділитися
© intv-inter.net
Чотири депутати фракції Народної партії відкликали свої голоси за мовний закон. Вони пояснюють це тим, що були відсутні в сесійній залі під час голосування, а також тим, що на голосування ставилося питання про розгляд законопроекту, а не про голосування його в остаточній редакції.

Члени фракції Народної партії Катерина Ващук, Сергій Терещук, Василь Шпак та Василь Черній просять не враховувати їхні голоси за закон про основи державної мовної політики. Про це повідомили у Народній партії.

Ці депутати відкликали свої голоси із загального результату голосування за закон, прийнятий 3 липня. Свої заяви вони написали на ім'я голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

Ващук, Шпак і Терещук пояснюють це тим, що були відсутні у сесійній залі під час голосування. Черній просить голову парламенту «не враховувати його голос за проект Закону «Про основи державної мовної політики», оскільки на голосування ставилося питання про розгляд законопроекту», а не про голосування його в остаточній редакції».

Як повідомлялося, парламент прийняв мовний закон 248 голосами.

Заявив про відкликання свого голосу заступник голови ВР Микола Томенко, оскільки його карткою голосував не він, а інший народний депутат. Свій голос відкликав депутат від НУ-НС Ігор Палиця, оскільки в момент голосування перебував за кордоном.

Також зробили відповідні заяви три депутати від Партії регіонів - Орест Муц, Петро Писарчук та Василь Чуднов, та депутат від Народної партії Микола Шершун. !zn

Читайте також:

На Литвина могли «натиснути», щоб він передумав не підписувати закон про мови, - Гриценко

Дві третини українців назвали закон про російську мову передвиборчим ходом влади

Опозиція заперечує право половини населення говорити рідною мовою, - Азаров

Литвин підпише мовний закон, якщо при його прийнятті були дотримані всі норми Регламенту

Опозиція буде продовжувати акцію протесту, поки не будуть виконані її вимоги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі