Число воєн у світі в 2012 році зменшилося

Поділитися
Число воєн у світі в 2012 році зменшилося © dw.de
У світі стало менше воєн. Згідно з дослідженням, у 2012 році зареєстровано 34 збройних конфлікти, в минулому їх було 37.

У 2012 році у світі ситуація була більш мирною, ніж у минулому. У році, що минає, були зафіксовані 34 війни, у 2011-му їх налічувалося 37, йдеться в даних дослідження Гамбурзького університету.

Список найбільш небезпечних регіонів очолює Африка (13 збройних конфліктів), Близький і Середній Схід (11) і Азія (9). З країн Латинської Америки війна йшла лише у Колумбії, де бойовики Революційних збройних сил (ФАРК), як і раніше борються з урядовими військами.

Згідно з дослідженням, дві нові війни були в Африці. Найбільшу увагу громадськості та засобів масової інформації було притягнуто до протистояння в Малі, де північну частину країни взяли під контроль збройні ісламські угруповання. Другим конфліктом стали бої на кордоні з Південним Суданом. Цей багатий на нафту регіон в 2011 році проголосив незалежність, після чого у прикордонних районах почалися бойові дії.

У той же час завершилася війна між прихильниками двох кандидатів у президенти у Кот-Д'Івуарі. Також вдалося запобігти ескалації конфлікту між Таїландом і Камбоджею, а також в Ємені. Експерти звертають увагу на те, що у світі збільшилося число зіткнень, що не вважаються війнами або збройними конфліктами. Мова йде, наприклад, про протистояння між угрупованнями наркоторговців і урядовими військами у Мексиці. У Латинській Америці в цілому зросло насильство, число жертв якого нерідко перевищує загиблих у війнах.

Читайте також:

У 2012 році загинула рекордна кількість журналістів з часів Другої світової війни

NBC: Сирійська армія приготувала авіабомби з зарином і чекає наказу Асада про початок бомбардувань

Ізраїль не підтримає жодну зі сторін сирійського конфлікту: це війна «м'ясника-Асада» з «бандитами-ісламістами»

НАТО вирішило розмістити ракети на кордоні Туреччини з Сирією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі