Член Центрвиборчкому вважає, що Саламатін був зареєстрований кандидатом у депутати законно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Член ЦВК процитував положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг 21 року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх 5 років.

Член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що нинішній міністр оборони Дмитро Саламатін був висунутий кандидатом у народні депутати і зареєстрований ЦВК у 2007 році на законних підставах.

Про це він повідомив 12 квітня у коментарі журналістам.

Охендовський нагадав, що один з депутатів піддав сумніву законність обрання у 2007 році Саламатіна народним депутатом і звинуватив ЦВК у тому, що вона не мала підстав реєструвати його кандидатом у депутати.

«Мені здається, що або мала місце певна помилка народного депутата, або можна допустити, що деякі представники деяких політичних сил продовжують розважатися спробами дискредитувати ЦВК абсолютно безпідставно», - сказав Охендовський.

НУНС: Міністр оборони Саламатін незаконно був обраний народним депутатом

Він процитував положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким, депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг 21 року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх 5 років.

Тобто, за словами члена ЦВК, є 4 умови для реєстрації будь-якої особи кандидатом у народні депутати. Охендовський зазначив, що Саламатін відповідає всім цим чотирьом умовам. Зокрема, за його словами, саме проживання в Україні протягом останніх 5 років є умовою прийняття до громадянства України відповідно до закону про громадянство України.

«Закон не говорить і не може говорити про те, що спочатку потрібно отримати громадянство, потім ще прожити на території України 5 років і тільки потім отримати всі права, які Конституція України дає громадянину України», - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, раніше депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Володимир Стретович заявив, що Саламатін не мав права обиратися до Ради через два роки після отримання українського громадянства. За законом, вважає парламентарій, повинно було пройти п'ять років.

Як повідомили раніше ЗМІ, Саламатін, який в даний час очолює Міноборони, отримав громадянство України тільки 6 грудня 2005 року.!zn

Читайте також:

НУНС: Міністр оборони Саламатін незаконно був обраний народним депутатом


Призначення Саламатіна завершує процес концентрації управління армією і оборонкою у президентських руках, - експерт

Гриценко сумнівається у компетентності нового міністра оборони

Янукович призначив міністром оборони Саламатіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі