Члени ЦВК одноголосно підтримали своїх колег, які зареєстрували Сацюка

Поділитися
© ZN.UA
У ЦВК не бачать у діях своїх колег порушень при реєстрації кандидатом у депутати Сацюка. Апеляцію буде подано вже завтра. Рішення ухвалили одноголосно.

Центральна виборча комісія (ЦВК) подасть апеляційну скаргу на рішення суду, яким визнано протиправними дії 2-х членів комісії при реєстрації кандидатом у депутати екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

«Я хотів би утриматися від оцінок рішення суду. Свою позицію ЦВК, безумовно, викладе в апеляційній скарзі й завтра така апеляційна скарга буде подана до Вищого адміністративного суду України», - заявив Охендовсікй журналістам у понеділок, 20 серпня.

«Ми обговорювали саме рішення і одноголосно прийшли до висновку про те, що ми не бачимо в діях наших колег тих порушень, які вказав у своїй постанові суд. Таким чином, у нас є всі підстави звернутися з відповідною апеляційною скаргою», - підкреслив член ЦВК.

Крім того, Охендовський зазначив, що стосовно скасування реєстрації кандидатом Сацюка суд вважає, що сам може оскаржити це рішення.

Він також повідомив, що апеляційну скаргу буде подано від ЦВК, однак не виключив, що і члени ЦВК Андрій Магера і Валерій Шелудько, яких стосується це судове рішення, також зможуть подати цю апеляційну скаргу.

Охендовський зазначив, що рішення Київського апеляційного адміністративного суду ще не набуло чинності, а термін його апеляції закінчується у вівторок, 21 серпня.

- Суд скасував реєстрацію кандидатом у депутати екс-заступника голови СБУ Сацюка

Як повідомлялося, Апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення про реєстрацію Сацюка (самовисування) як кандидата в народні депутати. Підставою для скасування його реєстрації стало непроживання на території України протягом останніх 5 років.

Крім того, суд також визнав протиправними дії двох членів ЦВК від опозиції - Магери та Шелудько. Окремою постановою суд постановив «про зазначені порушення, допущені членами ЦВК Шелудько і Магерою, довести до відома президента України та голови ЦВК з метою вжити відповідних заходів».

Сацюка зареєстровано кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 62 (Житомирська обл.). ! zn

Читайте також:

ЦВК не знайшов підстав відмовити футболістові Шевченку в праві балотуватися в Раду

ЦВК відмовила в реєстрації кандидату у депутати Кармазіну

Тимошенко і Луценко отримали остаточну відмову в реєстрації кандидатами в нардепи

Центрвиборчком завершив реєстрацію: на 450 місць у Раді претендує 5771 кандидат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі