Чорновіл: Януковича в Європі розглядають як «дрібного шахрая»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Намагання українського президента Віктора Януковича вдаватися до шантажу у відносинах Європейським Союзом призвело лише до того, що «він потрапляє в характеристику тих людей, яких розглядають як дрібних шахраїв у політиці».

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» сказав заступник голови парламентського комітету у закордонних справах, народний депутат Тарас Чорновіл.

Депутат вважає вкрай безвідповідальними заяви В.Януковича про те, що він поки що не знає, де він буде 19 грудня: на саміті Україна - ЄС чи на саміті ЄвроАзЕС в Москві.

«Я думаю, інтриги і шантаж тут можуть зіграти дуже погану роль. З одного боку, ймовірність того, що інтрижка дасть якийсь поступ: Європейський Союз махне рукою, аби вже парафувати попередній договір, не втягуватися в якісь там довгі перетягування канату і не відпустити зовсім Україну до Росії. Може, ЄС і поступиться в якихось пунктах, зокрема щодо бодай розпливчастого формулювання перспективи членства, або менше почнуть наполягати на ситуації з Тимошенко. Може, в цьому плані і будуть досягнення», - вважає Т.Чорновіл.

«Але набагато більша ймовірність, що в кінцевому рахунку в Євросоюзі візьмуть верх сили, які і так не дуже хочуть бачити України і просто махнуть на Україну рукою і з гучним гуркотом закриють двері. І тоді Віктор Янукович опиниться сам на сам зі своїм найбільшим нічним жахом, а це, повірте, не Тимошенко, а Путін, який незабаром стане президентом», - попередив депутат.

«Шантаж і інтриги в Європейському Союзі розглядають як поганий тон. Там всі прекрасно все зрозуміли. І якщо вони навіть і поступляться, то ставлення до нашого президента буде, відверто кажучи, трішки гидливе. Тобто, він потрапляє в характеристику тих людей, яких розглядають як дрібних шахраїв у політиці. Йому і так колись приклеїли це звання, потім воно від нього трішки відійшло. І зараз він робить все для того, щоб вернути себе в цю далеко не найкращу категорію політиків», - сказав Т.Чорновіл.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі