Дебати у справі Луценка перенесли через неявку потерпілого

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На судовому засіданні 3 серпня планувалися дебати. На початку засідання захист Луценка заявив клопотання про доставку в суд потерпілого Давиденка, як того вимагають норми Кримінально-процесуального кодексу, оскільки причини неявки до суду Давиденка не встановлені. Суддя Медушевська перенесла судове засідання на 8:15 10 серпня.

Печерський районний суд Києва переніс судове засідання за обвинуваченням екс-глави МВС Юрія Луценка в халатності при продовженні стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком через неявку потерпілого на судові дебати.

На судовому засіданні 3 серпня планувалися дебати. На початку засідання захист Луценка заявив клопотання про доставку в суд потерпілого Давиденка, як того вимагають норми Кримінально-процесуального кодексу, оскільки причини неявки до суду Давиденка не встановлені.

Суддя Ганна Медушевська перенесла судове засідання на 8:15 10 серпня на прохання захисту екс-міністра.

Луценко був затриманий у грудні 2010 року, відтоді він перебуває в СІЗО.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період. Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахування його у департамент оперативної служби. Окрім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції у Національному палаці «Україна» у 2008-2009 році.

Епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділений в окреме провадження, і в даний час щодо нього триває судовий процес.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язнем. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ

Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело


Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі