Справу В'ячеслава Чорновола хочуть закрити

Поділитися
© tchkcdn.com
Водій вантажівки, який збив на смерть В'ячеслава Чорновола, визнав свою провину, проте обвинувального вироку може не бути. Справу можуть закрити за закінченням терміну давності.

Після майже 13 років слідства у справі про смерть лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола прокуратура прийшла до висновку, що політик загинув у ДТП.

Водія Володимира Куделя, який був за кермом вантажівки, від зіткнення з якою навесні 1999-го року загинув кандидат у президенти Чорновіл, звинувачують у порушенні правил дорожнього руху. Він свою провину визнав, проте, незважаючи на зізнання, ніякого покарання водій Кудель не понесе. І навіть обвинувального вироку не буде. Поки тривало слідство, закінчився термін давності у цій справі. Адвокат підсудного просив припинити провадження вже сьогодні.

«На сьогодні пройшло більше 12 років, а закон передбачає, що особу можна притягти до відповідальності протягом не більше 10 років. Справа повинна бути закрита саме з формальних причин», - заявив адвокат Валерій Кузьменко.

Для родичів В'ячеслава Чорновола це означало б одне - втратити останню надію на те, що справу хоч колись дорозслідують.

«Ми з самого початку наполягали, що це терористичний акт проти державного діяча», - заявив Тарас Чорновіл.

Варто зазначити, що на бік постраждалих сьогодні несподівано для Чорноволів став і представник державного обвинувачення, який заявив про необхідність розглянути кримінальну справу у повному обсязі.

Нагадаємо, вночі 2 червня 2011 року представники Генпрокуратури таємно від родичів і без їхньої згоди провели ексгумацію тіла екс-лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола. Тарас Чорновіл, син дисидента, заявив тоді, що генпрокурор не виконав обіцянку попередити його про те, коли буде проходити ексгумація.

В.Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль В.Чорновола врізався в «КамАЗ» із причепом, який розвертався посеред шосе. В.Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці, прес-секретар Дмитра Понамарчука було госпіталізовано з важкими травмами. Пізніше внаслідок серцевого нападу помер один з трьох пасажирів «КамАЗу». Соратники Чорновола та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним убивством.

Чорновіл - найвідоміший діяч національного руху українського народу. Був неодноразово засуджений за «антирадянську пропаганду» (1967-1969, 1972-1979, 1980-1988). Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. У 1990-ті роки - народний депутат і керівник фракції Народного Руху України у Верховній Раді. !zn

Читайте також:

Прокурор Києва: Чорновола не били по голові кастетом

Чорновіл хоче, щоб у справі про вбивство його батька допитали Кучму

Чорновіл підозрює Пукача у причетності до загибелі свого батька

Чорновіл: У слідства є факти, що батька було вбито

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі