Депутат від Партії регіонів поспівчувала українцям, які не знають російської мови

Поділитися
© zpravy.idnes.cz
«Ці люди одномовні, вони російської не розуміють...Тому, тут я можу лише поспівчувати їм, тому, що чим більше мов ти знаєш, тим більше разів ти людина», - прокоментувала регіоналка Олена Бондаренко зустріч з рівненськими виборцями.

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко радить жителям Рівненської області вчити російську мову.

Про це вона заявила, коментуючи свою поїздку до Рівного, під час якої жителі вимагали від неї, держслужбовця першого рангу, спілкуватися українською мовою.

«Судячи з усього, у цих людей немає такої переваги, як у мене, я двомовна - знаю і російську і українську, тому говорю в принципі без проблем і тією, і тією мовою. У них, судячи з усього, проблеми є - вони одномовні, вони знають тільки українську. Але потрібно віддавати данину поваги громадянам, виборцям, з якими ти зустрічаєшся, навіть якщо це не наші виборці, навіть якщо вони не голосували колись за нас. Все одно завжди є шанс переконати їх, з ними потрібно розмовляти тією мовою, якою їм зручно, для того, щоб донести свої ідеї, щоб донести нашу передвиборчу програму, і бачення розвитку ситуації в Україні», - розповіла вона.

Також Бондаренко зазначила, що якщо люди, з якими вона буде зустрічатися, не будуть розуміти російську мову, вона готова й далі говорити з ними українською.

«Перейти з російської на українську для мене без проблем - єдине, що мозок все одно працює в режимі перекладу, рідною є російська. Але тут сильніший повинен поступитися слабшому. Ці люди одномовні, вони російської не розуміють, принаймні, я так зрозуміла, що якщо вже попросили, значить не розуміють. Тому, тут я можу лише поспівчувати їм, тому, що чим більше мов ти знаєш, тим більше разів ти людина», - вважає «регіоналка».

За її словами, в Рівному вона перебувала з візитом в рамках передвиборчої кампанії, і зазначила, що готова вислухати всі зауваження щодо пунктів програми ПР. !zn

Читайте також:

Колесніченко назвав львівсько-галицький діалект «відрижкою»

Первый канал РФ звинуватив Україну у «насильницькій українізації і перекрученні історії» (відео)

Харківські регіонали роздають гречку в обмін на «мову» (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі