Депутати Тернопільщини сказали «ні» мовному закону

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© LB.ua
Депутати Тернопільської облради звернулися до голови Верховної Ради та президента з вимогою не підписувати закон, прийнятий без обговорення, з порушенням регламенту Верховної Ради.

Всі працівники виконавчого аппарату Тернопільської обласної ради (а це понад 40 осіб) заявили про свою громадянську позицію і поставили підписи «проти» прийняття у Верховній Раді закону «Про засади державної мовної політики». Про це повідомив кореспондент ZN.UA.

Виступаючи 8 липня на віче, організованому партіями та громадськими організаціями, які входять в обласний Комітет опору диктатурі, голова облради Олексій Кайда порадив зробити такий вчинок і районним радам.

На думку керівника представницького органу, визначитися повинні і люди, які працюють в облдержадміністрації та районних адміністраціях. «Сьогодні настав час однозначно сказати: ти – «за» чи «проти» ухвалення такого закону», - підкреслив Кайда.

Нагадаємо, 5 липня до голови Верховної Ради та президента з вимогою не підписувати закон, прийнятий без обговорення, з порушенням регламенту Верховної Ради звернулися депутати Тернопільської облради.

Від генерального прокурора вони зажадали притягнути до кримінальної відповідальності народних депутатів-державних службовців, які проголосували за неконституційний закон. Наступного дня схоже звернення прийняла Тернопільська міська рада. !zn

Читайте також:

Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі