Депутати від ВО «Свобода» визнані найбільш «ледачими» у новій Раді

Поділитися
Депутати від ВО «Свобода» визнані найбільш «ледачими» у новій Раді © blog.tui.ua
Соратники Олега Тягнибока самостійно не запропонували жодного законопроекту. У той же час, абсолютним лідером законотворчих ініціатив нового парламенту є ВО «Батьківщина».

Народні депутати Верховної Ради сьомого скликання протягом майже трьох тижнів роботи зареєстрували 196 законопроектів. Найбільше законотворчих ініціатив напрацювали представники фракції ВО «Батьківщина» (80, або 41% від їх загальної кількості), найменше - представники ВО «Свобода». Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«Лідером законотворчості також є КПУ, в якій на кожного члена фракції в середньому припадає найбільша кількість проектів (1,1 на одного депутата). Найбільш пасивними поки залишаються представники ВО «Свобода». Представники цієї фракції не зареєстрували самостійно жодного законопроекту», - йдеться в повідомленні.

Фракції Партії регіонів і «УДАР» істотно відстають від фракцій-лідерів, особливо враховуючи їхню чисельність.

Більшість позафракційних депутатів також не виявили суттєвої активності - з 30 проектів, внесених позафракційними обранцями, 20 належать авторству одного депутата.

«Така ситуація говорить про те, що майбутні депутати давали передвиборчі обіцянки за відсутності чіткого бачення інструментарію їхнього досягнення, вже розроблених документів», - йдеться в повідомленні.

За кількістю законопроектів, в яких зазначено авторство депутата, з істотним відривом лідирує голова фракції КПУ Петро Симоненко (33 проекти).

За даними ОПОРИ, у всіх законопроектах комуністи приписували співавторство партійному лідерові, що є проявом фракційної дисципліни.

Позафракційний Сергій Міщенко, який вніс 20 проектів і представник ВО «Батьківщина» Володимир Яворівський (17 проектів) займають друге і третє місце відповідно.

Член фракції ВО «Батьківщина» Микола Томенко займає 4 місце з 15 законопроектами. Андрій Павловський та Юрій Одарченко (ВО «Батьківщина») замикають п'ятірку лідерів (13 проектів).

За сферами регулювання найбільше законопроектів стосується соціальних стандартів, політичних і гуманітарних проблем. «Це є проявом інерції поствиборчого етапу парламентської діяльності, коли новообрані депутати мають намір продемонструвати виконання передвиборчих обіцянок», - підсумували в ОПОРІ. !zn

Читайте також:

Регіонали мають намір позбавити українців права пити вночі

Спікер парламенту пообіцяв не приймати поправки до законів з голосу

Опозиція запропонувала Раді скасувати закон про мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі