Депутати залишили без відеофіксації виборчі дільниці в тюрмах

Поділитися
© sibnovosti.ru
Відеоспостереження не буде вестися на спеціальних виборчих дільницях, вирішили депутати. Установка веб-камер вже почалася. Російська «Ситроникс», якій з держбюджету виділили мільярд гривень, використовує б/у камери, які стояли на дільницях у Росії.

Верховна Рада внесла зміни до закону про систему відеоспостереження на парламентських виборах в Україні. За відповідне рішення у вівторок, 2 жовтня, проголосувало 263 народних депутата.

Відповідно до закону, система відеоспостереження не встановлюється в приміщеннях Центральної виборчої комісії, окружних виборчих комісій, у приміщеннях зарубіжних і спеціальних (лікарні, тюрми) виборчих дільниць.
Інформація, отримана з системи відеоспостереження, може бути використана правоохоронними органами, судами і ЦВК.
Разом з тим, парламентська більшість не підтримала поправку депутата Руслана Князевича (НУНС), який запропонував встановити веб-камери на спеціальних ділянках. «Я не розумію, чому випали з цього закону майже 2 тисячі виборчих дільниць. Ми знаємо, що велика кількість зловживань на попередніх виборах проходила саме на спецділянках», - сказав він.
Під час обговорення законопроекту Князевич також заявив, що на ділянках встановлюються б/у камери, які стояли на російських виборах.
Нагадаємо, що мільярд гривень з державного бюджету виділили дочірній компанії російської «Ситроникс», яка організовувала відеотрансляцію президентських виборів у Росії в березні 2012 року. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі