Для Тимошенко у залі суду встановили скляний бокс із квітами і картинами

Поділитися
© rgnews.net
У суді приготувалися зустрічати Тимошенко. У відокремленій броньованим склом кімнаті встановлено два столи, стільці, дві тумби, мікрофон, живі квіти та картини. Захист екс-прем'єра зробить запит з вимогою роз'яснити причину встановлення цієї конструкції в залі судових засідань.

У залі судових засідань Апеляційного суду Харківської області, де Київський райсуд Харкова сьогодні слухатиме справу екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко про корпорацію «Єдині енергетичні системи України», встановлено скляний бокс для підсудних.

У відокремленій броньованим склом кімнаті встановлені два столи, стільці, дві тумби, мікрофон, живі квіти та картини. Також у скляному боксі встановлено плазмовий екран, на якому транслюються зображення з камер спостереження в залі судових засідань.

- ЄЕСУ завдала шкоди державі на 30 мільйонів, - СБУ

Диванів у скляній кімнаті немає. Адвокат Тимошенко, народний депутат Андрій Кожем'якін зазначив, що захист екс-прем'єра зробить запит з вимогою роз'яснити причину встановлення цієї конструкції в залі судових засідань.

Тимошенко не присутня в залі судових засідань.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ).

В обвинувальному висновку йдеться, що компанія «Єдині енергетичні системи України», яку очолювала Юлія Тимошенко, завдала державі збитків у розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків.

Більшу частину обвинувального висновку становлять дані, зібрані слідчими ще 11 років тому, коли вперше було порушено справу про ухилення Юлією Тимошенко від сплати податків. Розслідування велося з січня 2001 року по січень 2005 року, коли справа була закрита. Термін давності минув ще у 2009 році, проте у Генпрокуратурі і СБУ знайшли можливість знову розпочати розслідування, пославшись на те, що термін давності був перерваний у зв'язку зі здійсненнямТимошенко іншого злочину.

Раніше Тимошенко була засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Апеляційний суд залишив чинним цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків). !zn

Читайте також:

На суд проти Тимошенко щодо ЄЕСУ прибули спостерігачі Європарламенту

США засудили новий процес над Тимошенко

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі