До 69-річчя УПА суд остаточно позбавив Бандеру і Шухевича звання Героя України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Учора, 12 жовтня, Вищий адміністративний суд України поставив «остаточну процесуальну крапку» у справах щодо визнання незаконними Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу (1907-1950) - головнокомандувачу Української повстанської армії (УПА) і Степану Бандері (1909 -1959) - лідеру Організації українських націоналістів. Про це повідомив донецький адвокат Володимир Оленцевич.

За словами адвоката, 12 жовтня йому під час судового засідання у Вищому адміністративному суді України було офіційно повідомлено, що колегія суддів Вищого адміністративного суду України своїми висновками відмовила у допуску до провадження Верховного Суду України заяв (серед авторів заяв був і екс-президент України В.Ющенко) про перегляд двох ухвал Вищого адмінстративного суду України від 2 серпня 2011 року, якими було залишено без змін постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 21 квітня 2010 року, постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року, що стосуються "героїзації" Р.Шухевича та С.Бандери.

«Тепер можна сміливо говорити про повну відсутність будь-яких процесуальних можливостей у законодавстві України для скасування судових рішень про незаконність Указів президента України Віктора Ющенка щодо присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу і Степану Бандері», - прокоментував рішення Вищого адмінсуду адвокат В.Оленцевич.

Нагадаємо, сьогодні, 14 жовтня, у Києві проводяться масові акції, з нагоди 69 річниці створення Української повстанської армії (УПА). Від президента України Віктора Януковича вимагають встановити у Києві пам'ятники Івану Мазепі, Степану Бандері, Роману Шухевичу та Симону Петлюрі, а також проголосити день Покрови Пресвятої Богородиці днем ​​захисника Вітчизни замість 23 лютого.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі