До Тимошенко не пускають адвокатів

Поділитися
Вже другий день захисника Юлії Тимошенко у справі про так звані «кіотські гроші», народного депутата Сергія Саса не пускають у СІЗО, посилаючись на поганий стан здоров’я екс-прем’єр-міністра.

Про це заявив Сергій Сас на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО, повідомляє пресс-служба «Батьківщини».

«Уже другий день відповідно до дозволу апеляційного суду, який я отримав учора, я хотів зустрітися зі своєю підзахисною Ю.Тимошенко, але посилаючись на її стан здоров’я, керівництво слідчого ізолятора такої можливості мені не надало», - сказав він.

За словами С.Саса, керівництво СІЗО надало його письмову відповідь, що зустріч неможлива через те, що Ю.Тимошенко погано себе почуває.

«Як пояснили мені у керівництві СІЗО, у Лук’янівському ізоляторі немає такого приміщення, де могла б пройти зустріч і куди б Ю.Тимошенко могла дійти», - зазначив він.

Натомість Сергій Сас вкотре звернувся до керівництва слідчого ізолятору з вимогою надати Юлії Тимошенко належну медичну допомогу.

«Ми вважаємо, що в умовах СІЗО не надається належна медична допомога. Ми вимагаємо надати Ю.Тимошенко медичну допомогу в умовах спеціалізованого закладу. Це може бути державний інститут нейрохірургії», - сказав адвокат.

За словами С.Саса, своїми діями керівництво СІЗО порушує конвенцію про права людини, Конституцію та інші нормативно-правові акти і «вчиняє катування над Ю.Тимошенко».

«Я нагадав керівництву СІЗО, що не Генеральна прокуратура, а саме СІЗО, пенітенціарна система несе відповідальність за життя і здоров’я Ю.Тимошенко», - резюмував він.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко було заарештовано 5 серпня цього року і відтоді вона знаходиться в СІЗО.

11 жовтня Печерський районний суд визнав Ю.Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією у 2009 році і визначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на сім років.

З моменту арешту Ю.Тимошенко її захисники неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я.

9 листопада захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахиснане може пересуватися без сторонньої допомоги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі